CKay, de Zuid-Afrikaanse artiest, wereldwijd bekend van de track 'Love Nwantiti', heeft vandaag twee nieuwe singles uitgebracht: 'Emiliana' en 'BY YOUR SIDE'(feat. Blxckie). De tracks zijn een passend vervolg op de wereldwijde #1 hit en zijn EP Boyfriend, die samen goed zijn voor meer dan 1 miljard streams en meer dan 30 miljoen maandelijkse Spotify luisteraars. Hiermee is CKay de eerste Afrikaanse artiest die dit aantal Spotify luisteraars behaalt

Luister 'Emiliana'

Beide nummers zijn opgenomen in Nigeria en Zuid-Afrika en hebben een Afrikaanse sound die alle grenzen weet te overschreiden. Zo weet CKay met zijn muziek Afrika naar de rest van de wereld te brengen. Met 'Emiliana' geeft CKay zijn fans een gevoel van verliefdheid mee. CKay:"It's is a song about a long distance relationship I was in. It's 2021 and teleportation hasn't been invented, which is so unfortunate"

'BY YOUR SIDE' is een samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Blxckie en is geproduceerd door Tumisho. De track heeft sterke Amapiano-invloeden die CKay naadloos combineert met zijn kenmerkende emo-afro beats stijl. Blxckie voegt een flow toe op de track in zowel het Zulu als het Engels.

OVER CKAY

Chukwuka Ekweani, beter bekend als CKay, is een rijzende ster in de steeds groter wordende Afrobeats-scene. De zelfgedefinïeerde Emo-Afrobeat muzikant behaalde wereldwijd succes in de hitlijsten dankzij een virale remix van zijn single 'Love Nwantiti'. Het nummer stond weken op nummer 1 in de Top 40 en was een lange tijd het meest gestreamde nummer in Nederland. Zijn succes met de single raakte in een stroomversnelling dankzij TikTok, waar het nummer verschillende versies kreeg. In 2019 bracht hij zijn debuut-EP CKay The Firstuit waarop het origineel van ‘Love Nwantiti’ te vinden is. Daaropvolgend kwam eerder dit jaar zijn tweede EP Boyfriend uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over