Cirque Magique wil zo weinig mogelijk impact uitoefenen op het prachtige landschap dat in augustus drie dagen hun thuis wordt. Daarom dachten ze na op welke efficiënte en realiseerbare manier ze hun ecologische voetafdruk konden beperken. De nodige investeringen zijn gemaakt zodat iedereen met een beter gevoel kan feesten op Cirque Magique 2018. Want zeg nu zelf, een feestje is toch extra leuk als je weet dat je geen onnodige schade aan onze prachtige planeet aanbrengt?!

Maatregel 1 is gericht op het verminderen van wegwerpplastic op het terrein. Plastic - vooral wegwerpplastic – vormt een ernstige probleem voor België en de rest van onze planeet. Samen met een aantal andere vooruitstrevende evenementen, waaronder Tomorrowland, Boomtown, Paradise City en vele anderen, zal Cirque Magique dit jaar plat en bruisend leidingwater op het terrein aanbieden aan hun bezoekers. Dat zal uiteraard een groot positief effect hebben op de plastic afvalberg, wat betekent dat ze dit jaar ook beter voor Moeder Aarde zullen zorgen.

Met de mooie weersvoorspelling in zicht, is hydratatie van uiterst belang voor alle feestvierders! Minstens 2 liter water drinken per dag is aangeraden. Maar hoe werkt dat nu precies op Cirque Magique? De organisatie liet mooie hervulbare flessen produceren die je kan aankopen op het terrein. Eens je dorst hebt, kan je deze laten bijvullen, waarvoor je trouwens slechts 1 magic coin hoeft te betalen. Goed voor de portemonnee én de natuur, win-win noemen wij dat! En je hervulbare fles? Die neem je gewoon na het festival mee naar huis als aandenken aan een top driedaagse. 3 keer win! ;-)

Daarnaast heeft Cirque Magique ook een leuk 2e initiatief opgezet om het welzijn van mens en natuur te waarborgen. Ze zijn namelijk een samenwerking aangegaan met FestiTent. Deze organisatie verhuurt kant-en-klare kampeertenten aan festivalkampeerders. Niet alleen gemakkelijk maar ook vooral duurzaam.

Hoe vaak laten festivalbezoekers hun vuile en natte tenten niet achter op het kampeerterrein? Veel! Maar met FestiTent is dat verleden tijd. Zij verhuren namelijk snel opvouwbare tenten die minimum 2 festivalseizoenen worden gebruikt. Een FestiTent is dus geen wegwerpproduct maar draagt bij aan de verduurzaming van de festivals. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om extra campingbenodigdheden en -diensten te bestellen, zoals opblaasbare matrassen, stoelen, slaapzakken, … . Boek dus als de bliksem je FestiTent, zoete dromen gegarandeerd: https://festitent.com/cirque-magique .

Wij kunnen alvast niet wachten om samen te feesten op de prachtige velden van Ledegem op 3, 4 en 5 augustus 2018. We zijn ervan overtuigd dat het de meest ongelooflijke editie wordt! En jij kan er ook bij zijn want er zijn nog tickets beschikbaar. Surf snel naar cirquemagique.eu en geniet van de magie!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over