Met Sven Väth, Nicole Moudaber, DJ Ghost, Ben Sims B2B Truncate én nog veel meer!

Een recordaantal van maar liefst 7.000 feestvierders zakten zaterdag af naar Ledegem om mee te kunnen dansen op de tunes van onder andere Cocoon-labelbaas en ware Ibiza-legende Sven Väth, Ben Sims die een speciale back-to-back set speelde met Truncate, de label-baas van Misstress Recordings DVS1, Nicole Moudaber oprichtster van Mood Records, Oscar Mulero van PoleGroup, electro pionier Miss Kittin, Insider die een prachtige live set bracht én nog veel meer!

Het festival opende de deuren om 12 uur en de sfeer zat er van in het begin goed in. Daar had het mooie weer vast en zeker iets mee te maken. Naast de vingerlikkend goeie line-up werd er ook dit jaar enorm veel tijd en energie gestoken in de randanimatie en inkleding. Beleving staat sinds dag 1 centraal op Cirque Magique. Het thema “CURIOSA" werd dan ook tot in de puntjes uitgewerkt. Eens je de magische festivaldeuren binnenstapte, bevond je jezelf in een magisch universum vol exotische sferen, fabelachtige objecten, mysterieuze “curiosa” en eigenaardige wezens.

Conceptueel werd het thema volledig uitgewerkt in de podia en in de animatie. Cirque Magique ging dit jaar in zee met ‘Hexa Structures’, ‘Artescape’ en ‘Locus Pocus Deco’ die instonden voor de unieke podiumontwerpen. Daarnaast konden de festivalbezoekers deelnemen aan te gekke animaties, coole workshops en adembenemende acts die verzorgd werden door Circodans. Circusplezier verzekerd!

Festivalgangers hadden de nodige energie nodig om al dit circus –en muziekplezier te overleven. Geen probleem want ook daar had de organisatie voor gezorgd. Maar liefst 14 foodtrucks waren op het festivalterrein aanwezig! Bakkerij Gozin, Bamboeddha, Bavet, Chez Rose, Manuel Kartel, It’s a wrap, Pizzafoodtruck – Little Italy, Los Churros, Omeletshop, Paul’s Boutique, Retro-Rent, Spithouse, Taste Of Asia en Würst verwenden het hele weekend de bezoekers met authentieke en ambachtelijke gerechten.

Omstreeks 19 uur, na een heerlijke avondmaaltijd van een van de foodtrucks, liep de Imaginarium-stage vol voor de 3 uur durende set van papa Sven (Väth). Hij is één van de meest unieke en gepassioneerde visionairs uit de techno scene. Velen noemen hem een levende legende omdat zijn toewijding en passie een grote invloed heeft gehad op de evolutie van elektronische muziek. Sven Väth is een initiatiefnemer die houdt van risico’s nemen en dat bleek ook uit zijn verrukkelijke set die hij gisteren op de Cirque Magique-bezoekers losliet. Hij was volkomen professioneel, absoluut onvoorspelbaar en 100% uniek!

De tweede festivaldag werd traditioneel afgesloten met een indrukwekkend vuurwerk. Om 2 uur doofden de lichten van de Imaginarium,Circodrome en Kaleidoscope. De festivalgangers trokken huiswaarts voor een goede nachtrust en zoete dromen over de laatste festivaldag of naar de camping voor de afterparty tot 4 uur met Jaydee.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over