Afgelopen donderdag was Knokke-Heist een eiland rijker, Amaluna! Een mysterieus eiland vol schoonheid en moed, waarop het team van Cirque du Soleil het allerbeste van wereldtopniveau presenteert. Acrobatie, show, visualisaties, en zowel serieuze als humoristische verhaallijnen. Amaluna biedt veel inspiratie voor de ziel en leidt uw hart naar plekken waar het nog nooit geweest is.

AMALUNA is een samensmelting van de woorden ama, dat in veel talen naar ‘moeder’ verwijst, en luna, wat ‘maan’ betekent. De maan is een symbool van vrouwelijkheid dat zowel de moeder-dochter relatie oproept, als het begrip van godin en beschermster van de aarde.

Nadat het publiek zijn zitje gevonden had en de bv’s de rode loper gepasseerd waren, startte de show stipt om 20u. Acteurs bewogen innemend en verrassend op het podium en tussen het publiek. Interactie met het publiek was nooit ver weg. Uit het niets, duikt iemand op die je plots aanraakt of kust. Zo dartelde een hagedisman(Cali) tussen het publiek, om dan even later hoog in de tent op te duiken.

Koningin Prospera heeft voor haar dochter, die volwassen is geworden, een ceremonie georganiseerd met als thema's vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans. Daarna veroorzaakt ze een storm. Een groep jonge mannen komt op het eiland terecht waarna zich een episch liefdesdrama ontwikkeld met in de hoofdrollen Prospera's dochter en een dappere jonge aanbidder. De liefde tussen deze twee zal danig op de proef worden gesteld.

Miranda & de Valkyries scheren dan weer over het publiek, al vechtend met Cali die draaiend in de lucht hangt. Jonge mannen lanceren zichzelf hoog in de lucht met de wipplank. Ze draaien en wentelen in een spel op hoge snelheid.

De gevangen genomen jonge mannen helpen de Amazones met een snelle theatrale versie van de klassieke gymnastische oefening. Een tumbling-act doorheen ringen die enkele meter hoog zijn opgestapeld, lijkt onmogelijk, maar wordt foutloos uitgevoerd. Aan het publiek werd gevraagd om naar de hoogste versnelling te gaan qua aanmoediging.

Het personage Miranda uit Amaluna speelt graag in het waterbad. Ze ontdekt haar eigen lichamelijkheid en probeert uitdrukking te geven aan haar sensualiteit ,terwijl ze een uitdagende balanceeract op haar handen uitvoert. Miranda beweegt sierlijk doorheen het waterbad, wat een prachtig waterspel teweeg brengt rondom het bad.

De natuur laat zich gelden op Amaluna. Vuur dreigt, water sensualiseert en de maan zorgt voor de nodige romantiek.

Het jongleren met ballen maakt grote indruk, een staaltje vernuft van snelheid in coördinatie,vooral wanneer een brandende bal tussen de collectie zit!

Cirque du Soleil schitterde niet alleen met kostuums en acts, maar ook muzikaal werd alles vlekkeloos live en gesynchroniseerd gebracht. Het publiek liet zijn waardering blijken met een staande ovatie. Ben je op vakantie aan de kust, passeer dan zeker langs deze tent!

www.cirquedusoleil.com/amaluna

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: