De iconische blauw-gele Grand Chapiteau van Cirque du Soleil zal in de herfst van 2020 opnieuw opgetrokken worden op Brussels Expo voor de spectaculaire show KOOZA. De show bracht in 25 landen en 72 steden al meer dan 8 miljoen toeschouwers in vervoering en komt nu eindelijk naar Brussel!

KOOZA

Met KOOZA™ keert Cirque du Soleil terug naar de oorsprong van haar verhaal. Het is een combinatie van twee circustradities: acrobatie en clownerie. De show verkent de fysieke grenzen van het menselijke kunnen in al zijn pracht en kwetsbaarheid. Het is een kleurrijke mengeling vol pure slapstick humor.

De show speelt zich af in een zinderende en exotische visuele wereld vol verrassingen, waaghalzerij, moed, durf en lef. De naam KOOZA is gebaseerd op "koza" uit het Sanskriet en betekent "doos", "koffer" of "schat" en werd gekozen omdat het beeld van een "circus in een doosje" één van de onderliggende concepten van de productie is.

"KOOZA gaat over de verbondenheid tussen mensen en de duale wereld, goed en kwaad," vertelt de schrijver en regisseur van de show David Shiner. "De toon van de show is leuk en grappig, licht en open. De voorstelling neemt zichzelf niet te serieus. Maar het gaat ook over gedachten. Naarmate de show vordert verkennen we concepten als angst, identiteit, erkenning en macht."

De volledige groep artiesten en crew van KOOZA bestaat uit 122 mensen met 24 verschillende nationaliteiten. In Brussel komen daar nog eens meer dan 100 mensen bij voor het verzorgen van de productie, de veiligheid, het onthaal en meer.

Officiële Partners

Cirque du Soleil dankt de officiële partners in Brussel: SKODA Auto, Air Canada en Champagne Nicolas Feuillatte.

Over Cirque Du Soleil

Cirque du Soleil begon met een groep van 20 straatartiesten in het begin van 1984 en groeide uit tot een grote organisatie, die in Quebec is gevestigd en artistiek amusement van hoge kwaliteit brengt. De onderneming telt ruim 4500 werknemers, inclusief 1400 artiesten uit meer dan 70 verschillende landen.

Cirque du Soleil bracht verwondering en vreugde voor meer dan 200 miljoen kijkers in meer dan 450 steden in ruim 60 landen over 6 werelddelen.

Meer weten over Cirque du Soleil? Bezoek www.cirquedusoleil.com.
Meer info over de ONE DROP Foundation vind je op www.onedrop.org

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
KOOZA
Datum: 
22 oktober tot 27 november 2020
Locatie: 
Brussel

Reservatie:

Meer over