Cirque du Soleil reist met meerdere voorstellingen de wereld rond en heeft ook al wel vaker halt gehouden in ons land. Dit keer brengen ze de betoverende voorstelling “OVO” naar de Lotto Arena waar het publiek ondergedompeld zal worden in deze prachtige en spectaculaire insectenwereld.

“OVO”, wat ei betekent in het Portugees, onthult een boeiend verhaal dat zich afspeelt in de leefwereld van allerhande kleurrijke insecten. Deze insecten vormen een gemeenschap waarin ze werken, eten, kruipen, spelen, vechten, maar ook op zoek gaan naar de liefde. Wanneer een mysterieuze reiziger met een gigantisch ei de rust verstoort in deze excentrieke wereld, ontstaat er opwinding onder de nieuwsgierige insecten.

De charismatische Master Flippo, een soort burgemeester van de insectengemeenschap, toont een bijzondere interesse om het ei in zijn bezit te krijgen. De reiziger is hier niet zo mee opgezet, maar als The Ladybug (het lieveheersbeestje) ten tonele verschijnt, verschuift de aandacht van de reiziger. Zal hij zijn pijlen richten op haar of toch zijn OVO beschermen?

Voor de show begint, wandelen reusachtige sprinkhanen over het podium en door de zaal, waardoor je even de realiteit uit het oog verliest. De kostuums zijn adembenemend en zeer realistisch. De artiesten weten zo perfect in hun rol te kruipen waardoor je als publiek meteen mee in de wereld van reusachtige insecten stapt.

De show weet door middel van de geweldige acrobatiek de unieke kenmerken en vaardigheden van de insecten tot leven te brengen op een podium. Zo zien we bij een eerste act mieren tot leven komen en die laten zien over welke kracht ze bezitten. Visueel wordt dit tot uiting gebracht met grote blaadjes die ze meedragen en in de act door hun spectaculaire bewegingen aan de drie Chinese masten.

Verder zijn er tijdens de show fantastische acts die zich in de lucht afspelen. Zo is er de mooie romantische act van 2 nachtvlinders aan de strapaten. Wat een waanzinnige kracht laten zij hier zien en een immens vertrouwen in elkaar om deze act uit te voeren. De trapezeact van de kevers laat onze mond bijna openvallen van verbazing. De vrouwelijke acrobaten worden hier de lucht ingegooid alsof het niets te betekenen heeft.

Alle acts worden begeleid door live muziek en zang. Deze maken dat je nog meer meegenomen wordt in de magische wereld van OVO en je gaat ook meer mee in de beleving van de acts.

Alle acrobaten en artiesten weten het publiek te verbazen met hun ongelooflijke vaardigheden. Van de luchtacrobatiek tot de clowneske acts. Elke scène was gevuld met energie en emotie. De muziek en de belichting dragen bij aan de magische sfeer van de voorstelling en zorgden voor een betoverende ervaring voor jong en oud.

Mis dit betoverende spektakel niet en beleef zelf de magie van “OVO” in de Lotto Arena nog tot en met zondag 17 maart!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over