Lauren Mayberry, Iain Cook en Martin Doherty vonden in 2011 de synthpop opnieuw uit. De Schotten weten sindsdien een steeds groter publiek aan zich te binden met hun onweerstaanbare electropopsongs. 2015 wordt voor hen het jaar van de grote podiumterugkeer!

Na een reeks Europese zomerfestivals – waaronder Pukkelpop in augustus – staat september voor hen in het teken van de release van hun tweede plaat, en zal de band dit najaar ook live terugkeren voor een zaaltournee. Chvrches staat op 14 november op de planken in de Ancienne Belgique!

Al sinds de groep in 2011 het levenslicht zag, slaagt het drietal uit Glasgow er goed in om de aandacht van de Britse media naar zich toe te trekken. Het jaar erop prijken ze in tal van prestigieuze lijstjes (van The Guardian, NME en de BBC) naast ander talent als Haim, Angel Haze, The Weeknd, Tom Odell en Laura Mvula.

Chvrches gaat hard, en dat met niet meer dan hun bezwerende beats, bijzondere melodieën en de betoverende vocals van Lauren. In september 2013 komt hun eerste album uit, dat hen meteen de status van een hitmachine aanmeet. 'The Bones of What You Believe' is een doorslaand succes, met dank aan sterke songs als "Lies", "Recover", "Gun" en natuurlijk ook "The Mother We Share". En hun prestaties op het podium versterken dat onberispelijke imago enkel nog.

Vandaag, met een nieuwe plaat in zicht, kondigt Chvrches zijn terugkeer naar ons land aan! Over de nieuwe plaat is nog niet veel uitgelekt, behalve dat 'Every Open Eye' voorzien is voor september. De kristalheldere stem van Lauren zal op 14 november weerklinken in de AB. Een terugkeer waarbij je absoluut niet mag ontbreken! De ticketverkoop start nu vrijdag, 24 juli, om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Chvrches
Datum: 
Zaterdag 14 november 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over