Met meer dan een halve eeuw aan vernieuwende ervaring op zak bevindt de Cubaanse pianist Chucho Valdés zich op het hoogtepunt van zijn carrière op de planken. The New York Times bewierookte hem ooit als “de god van de Latin jazz” en “één van ‘s werelds meest virtuoze pianisten”. Hij nam meer dan 80 albums op, won 5 Grammy Awards en 3 Latin Grammy Awards.

Met een nieuwe cd die ongewone invloeden toevoegt aan zijn hoofdzakelijk Afro-Cubaanse jazz, een wereldwijde tournee die vorig seizoen meer dan 120 concerten telde en een oneindige stroom van nieuwe ideeën is Chucho Valdés niet alleen een levende legende, maar ook een duurzame kracht van de natuur.

Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers zullen onder andere fragmenten spelen uit hun nieuwe album BORDER-FREE.

Cuba’s voornaamste pianist heeft een gloednieuw repertoire geschreven, waarvoor hij kan bogen op een nieuwe line-up voor zijn band, The Afro-Cuban Messengers. Zijn verbluffende virtuositeit als pianist, zijn buitengewone talent als componist en zijn ingenieuze arrangementen vloeien samen in magische muziek. Ervaar de magie zelf, op 25 oktober in het Koninklijk Circus.

De voorverkoop voor dit concert gaat van start op Dinsdag 11 februari vanaf 10 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers
Datum: 
25 oktober 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

0900 84 007
Meer over