Op zoek naar een geschikte puur Vlaamse locatie om een clip op te nemen van "Als ik in je blauwe ogen kijk", kwam Christoff rijdend langs de oevers van de Schelde in het pittoreske Mariekerke uit. Een oud vissersdorpje dat oogt als een postkaart en in zijn rijke geschiedenis al heel wat artiesten en kunstenaars mocht ontvangen. Zo hebben de bekende namen als Toots Thielemans, Dana Winner en Roland er zelfs hun eigen pleintje of straat toegewezen gekregen.

Op dinsdag 12 juni nam Christoff in Mariekerke de videoclip op van zijn nieuwe single “Als ik in je blauwe ogen kijk”. Omdat de bevolking spontaan wou meewerken aan de videoclip én omdat iedereen dolenthousiast was in Mariekerke, besloot de populaire zanger een geste terug te doen. Op woensdag 11 juli, de Vlaamse feestdag heeft hij zijn nieuwe album “Blauwe Ogen” voorgesteld op het kerkplein van Mariekerke. Voor het concert van Christoff begon, was er op het middaguur een grote artiestenparade voorzien. Heel wat speciale auto’s, - Opel modellen van vroeger - brachten de bekende Vlamingen naar het kerkplein. Hoogtepunt was de komst van Christoff zelf die in de laatste wagen had plaatsgenomen.

De inwoners van Mariekerke werden door Christoff op de Vlaamse feestdag getrakteerd op heel leuke presentjes. “Ik hou van mensen en ik sta graag tussen de mensen. Vandaar het idee om op de Vlaamse feestdag, 11 juli, een groot dorpsfeest te organiseren. We hebben volksspelen voorzien zoals sjoelbakken en een kegelspel om de mensen leuk vertier te brengen. Verder trakteer ik ook nog op frietjes en op een concert.” zegt Christoff en hij voegde de daad bij het woord.

Met een frietzakje in de hand genoten de mensen van Christoff zijn live-optreden. Christoff bracht – onder luid applaus en met veel ambiance – enkele nummers uit zijn album “Blauwe Ogen”. Het werd een gesmaakt optreden, want bij de liedjes “Ja jij!” en zijn huidige nummer 1 single “Als ik in je blauwe ogen kijk” ontstond er een spontane polonaise. De Nederlandse producer Hans Aalbers is verantwoordelijk voor het album “Blauwe Ogen” van Christoff. Hij zag dat het allemaal goed zat: “Christoff is een fijne kerel, een leuke knul zoals ze bij ons zeggen. Ik heb vroeger nog met Andre Hazes gewerkt, met Christoff samenwerken is minstens zoveel rock ’n roll als destijds met André. Christoff is een vakman, hij weet precies wat hij wil én hoe hij dat eindresultaat kan bereiken. Het is een professional die pas naar huis gaat wanneer het écht goed is. Zelfs al moeten we dingen opnieuw doen, dan blijft dat steeds gepaard gaan met een grote glimlach!” zegt de Nederlandse producer.

Vanaf vrijdag 13 juli 2007 ligt het album “Blauwe Ogen” van Christoff in de winkels

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: