Moeders, houd uw dochters binnen. Vaders, zet de stoelen aan de kant! Komen Eten brengt vier nationaal en sommige zelfs internationaal bekende schlagerzangers samen voor een fantastische themaweek waarin geen superlatieven gespaard worden. Voor het allereerst in de geschiedenis van de showbizz en de start van vtm is een tv-camera welkom in het prachtige huis van Christoff, de Vlaamse zanger die ook alle Duitse harten schneller und schneller doet slaan.

Doen verder mee in deze grand cru onder de Komen Eten-weken:

  • Lindsay De Bolle, zus van Christoff, maar zelf ook van een stel fijnbesnaarde stembanden voorzien;
  • Yves Segers, vroeger zanger van Toast en momenteel vooral zanger van hymnes over worsten en satés;
  • Renildis M.C. Goossens, in heel Europa beter bekend als Lisa Del Bo.

Komen Eten, de schlagereditie: van maandag 2 tot donderdag 5 december om 20u15 op VIER!

Yves Segers

Aan Yves Segers (41) de eer om deze bijzondere Komen Eten-week te openen. Deze vrolijke spring-in’t-veld brak op zijn negentiende door als zanger van de bekende hitformatie Toast. Yves schreeuwde toen al van de daken dat hij het zou proberen goed te maken, wie weet bedoelde hij daar zijn Komen Etentje van vanavond al mee. Zijn man Pieter is de kok in huis en koos het menu voor vanavond, rekening houdend met de al bij al beperkte capaciteiten van Yves als kok. In zijn meest recente hit ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zingt Yves dat hij liever worst eet dan saté, maar geen van beide wordt vanavond geserveerd. Wel op de kaart: tartaar van rode biet met gerookte forelvis, granny smithappel en een sausje van mierikswortel, en scampi op Chinese wijze. Yves Segers is een entertainer pur sang, en zal vanavond niet rusten voor hij zijn Komen Eten-gasten een memorabele avond heeft bezorgd!

Lindsay De Bolle

Lindsay De Bolle (35) is misschien wel de ideale Komen Eten-kandidaat. Ze is altijd goedgezind, gemoedelijk, gezellig, familiaal en omdat ze heel graag wil winnen, streeft ze ook naar perfectie. Onder de vleugels van haar broer Christoff brak Lindsay (35) zes jaar geleden door als solozangeres, deze week wil ze haar oudere broer een hak zetten. Hij verkoopt misschien meer plaatjes dan zij, maar Lindsay wil voor eens en voor altijd tonen dat zij de beste kok van de twee is. Om zeker veel punten te krijgen van broerlief, zet Lindsay zijn lievelingskostje op het menu. Ook de andere Komen Eten-gasten mogen zich dus op preistoemp op grootmoeders wijze met chipolataworstjes verlekkeren. En dat zorgt bij Christoff alvast voor meerdere culinaire orgasmes. Het geheime wapen van Lindsay vanavond is Robby, een bekende maître d’hotêl, die tijdens de hele avond Lindsays gasten zal vertroetelen, in de watten leggen en wie weet zelfs verwennen.

Christoff

Christoff (37) is een van de weinige Vlamingen van wie de familienaam niet hoeft vermeld te worden om te weten over wie het gaat. Zijn verhaal is intussen bekend: hij begon als imitator van Luc Steeno, maar bouwde spoedig zelf een grote carrière uit. Met hits als ‘Onder de toren’, ‘Zeven zonden’ en ‘Als ik in je blauwe ogen kijk’ laat Christoff niemand met een greintje gevoel in zijn lijf onbewogen. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Duitsland. En stugge Duitsers aan het dansen of het huilen krijgen, dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor het eerst in de geschiedenis opent de Schlagerkoning van Vlaanderen de deuren van zijn paleis. Hij laat alle Komen Eten-kijkers kennis maken met al zijn awards, zijn kunstcollectie, zijn talrijke heiligenbeelden en de grote fluo hond in zijn tuin. Christoff maakt van zijn geloof geen geheim en brandt een kaarsje voor de Heilige Rita, patrones van de hulpeloze gevallen maar vanavond ook steun en toeverlaat van Christoff. Om zijn gasten in de watten te leggen, spaart de schlagerkoning werkelijk kosten noch moeite. Hij rolt letterlijk de rode loper uit en huurt een bloemenleverancier in die het huis en de tuin van Christoff voorziet van een bloemenpracht die eender welk bloemencorso in ons landje doet verbleken en verwelken. Welke andere verrassingen Christoff nog in petto heeft, mogen we helaas nog niet verklappen...

Lisa Del Bo

Lisa Del Bo (52) zal voor eeuwig en een dag bekend staan als de zangeres die met ‘Liefde is een kaartspel’ onze nationale trots verdedigde op het Eurovisiesongfestival van 1996. In dat lied zong Lisa over jokers en pokers, vanavond zijn dat ongetwijfeld waterkokers en tandenstokers. Lisa is misschien de oudste deelnemer tijdens deze schlagerweek van Komen Eten, ze ziet er nog altijd erg pront en appetijtelijk uit. Lisa houdt heel veel van eten, maar iets minder van koken. Dat zorgt namelijk soms voor kortsluiting in haar hoofd, en gecombineerd met de zenuwen van het televisieavontuur kan dat een dodelijke cocktail vormen. Lisa organiseert een burlesque-act om duimen en vingers bij af te likken. Een prachtige apotheose van een zonder de minste overdrijving memorabele Komen Eten-week.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: