Vlaamse muziek leeft meer dan ooit en de CD-verkoop van nationale artiesten zit zeker niet in een dip! Dat bewezen vandaag Christoff, Laura Lynn en Lindsay. Zij kregen uit handen van Patrick Guns, de general manager van Universal Music Belgium en Gino Moerman, de label manager van Top Act Music, platina en gouden awards voor de uitstekende verkoop van hun recente albums.

Aan de vooravond van het één jarige bestaan van Top Act Music, het lokale label van Universal Music Belgium, werden Christoff, Laura Lynn en Lindsay onderscheiden voor de verkoop van hun nieuwste CD’s

Christoff, die met het album ‘Altijd onderweg’ al 46 weken in de Ultratop albums charts staat, verkocht inmiddels ruim 20,000 stuks, goed voor platina. De hits, ‘M’n beste vriend’ en ‘Voor jou’, lieten een poppy Christoff horen en dat wist Vlaanderen massaal te waarderen. Inmiddels werkt Christoff aan een kerstalbum, dat in november zal uitgebracht worden.

Laura Lynn, die dit jaar haar 10-jarige artiestenjubileum viert, leverde met ‘Jij en ik” een sterk album af en dat vertaalde zich in een uitstekende verkoop van meer dan 10,000 stuks en een gouden onderscheiding. Het titelnummer, “Diep in je ogen’ en “We feesten heel de nacht’ werden de hits uit het album. Het succes-album kreeg in maart een speciale jubileum editie met een bonus-DVD, met de hoogtepunten uit haar carrière. Een nieuw album van Laura is voor het voorjaar van 2016 gepland.

Ook Lindsay deed het uitstekend met haar album, ‘Liefde & muziek”. Zij verkocht ruim 10,000 stuks van haar recente CD, dus goed voor goud. “Dag en nacht’, “Bella romantica” en “De kracht van mijn gevoel” werden de toppers uit het album, die Lindsay aan haar palmares mocht toevoegen. In augustus brengt Lindsay een nieuw studio-album uit, waaraan zij nu in de Nederlandse Rooftop Studio’s aan het werken is. De eerste single uit dat album, het duet “Duizend en één nacht’ met Jan Smit, staat inmiddels in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50 singles.

Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium: “Ik ben vandaag enorm trots dat we deze awards mogen overhandigen, om het succes van deze 3 artiesten in de kijker te zetten. Het bewijst dat we met de oprichting van het Top Act Music label binnen Universal, een “thuis” hebben gecreëerd waarin lokale talenten zich verder kunnen ontwikkelen in de beste omstandigheden en onder de beste begeleiding. ”

“Christoff, Laura en Lindsay bewijzen dat Vlaamse muziek nog volop leeft in het hart van de mensen. Ik ben blij dat we doemdenkers met deze awards kunnen aantonen dat er in Vlaanderen nog volop plaats is voor goede muziek van eigen bodem en dat het publiek die zeker weet te waarderen”, zegt Gino Moerman. “In de komende weken en maanden staan er nog heel nieuwe releases op het Top Act Music-label gepland. Zo komen er nieuwe albums van Willy Sommers, Robby Longo, Lindsay, een kerstalbum van Christoff, maar ook een eerbetoon aan Will Tura door zijn collega-artiesten. Het belooft een mooie, muzikale zomer te worden’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: