In 2010 verhuist Héloïse Letissier, de jonge theater- en literatuurstudente uit Nantes, naar Londen, waar ze bij Madame Jojo's kennis maakt met de drie 'Queens', die haar één ding goed doen beseffen: je moet jezelf uitvinden! Terug in Frankrijk geeft ze haar studies op om zich helemaal aan de muziek te wijden. Ze schrijft, componeert, zingt en modelleert. Ze schept voor zichzelf een personage naar de normen van Michael Jackson, Klaus Nomi, Andy Kaufman en Narcisse. Dat personage is Christine, een veelzijdige en ongehinderde persoonlijkheid, en in de refreinen van haar nummers blijft de invloed van de drie Londense Queens weerklinken, als een echo van dankbaarheid.

Drie EP's – 'Miséricordes', 'Mac Abbey' en 'Nuits 17 à 52' – volgen elkaar op, ze schopt het erg ver in de CQFD-wedstrijd van Les Inrocks, en ze rijft een nominatie voor de Victoire de la Musique binnen in de categorie 'Ontdekking op het podium'. Ze stort zich vervolgens op het bij elkaar schrijven van haar debuutplaat 'Chaleur Humaine', die ze in Londen opneemt met Ash Workman (Metronomy) en het multi-instrumentalistenduo Michael Lovett en Gabriel Stebbing. Christine weet perfect waar ze naartoe wil : een overtuigend minimalisme, met zo min mogelijk instrumenten en mogelijke pistes. Haar handelsmerken zijn onweerstaanbare ritmes, natuurlijke zanglijnen en versterkte snaren. Het resultaat is een eerbetoon aan het onverwachte, aan ontmoetingen en de ontdekking van haar eigen persoonlijkheid en lichaam. 'Chaleur Humaine' is voornamelijk geschreven in het Frans, maar bevat volop subtiele hints naar het Engels.

Na een opmerkelijke beurt als voorprogramma van Stromae in april en een uitverkochte show op het podium van de Orangerie (Botanique) op 4 oktober is een nieuwe Belgische afspraak in de maak: Christine and the Queens presenteert op 17 maart 2015 haar debuutplaat in het Koninklijk Circus, met een freaky popconcert dat het midden houdt tussen muziek, theater, dans en video. Een show om absoluut niet te missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Datum: 
Dinsdag 17 maart 2015, 20u
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel
Meer over