Tegenwoordig is het thema 'ontdekking van het zelfbewustzijn' niet meer weg te denken uit de teksten van de hedendaagse popsterren. Telkens opnieuw zijn het sterk geproduceerde nummers die in je hoofd blijven hangen en waarbij je deze meestal moeiteloos kan meezingen in pakweg de winkel, wagen of club.

Het is een zeldzaam gegeven om artiesten te vinden die bereid zijn om zich volledig bloot te geven en de meest eerlijke kant van zichzelf te laten zien naar de buitenwereld toe, en laat dat nu net hetgeen zijn waarin Chrissi zich onderscheidt. Vandaag brengt de Britse artieste haar debuutsingle Back In The Day naar buiten.

Luister hier naar Back in the Day

Back In The Day heeft verschillende invloeden uit R&B, soul en pop: de rokerige en soulvolle stem van Chrissi is te horen over een laid-back beat terwijl de hi-hats boven de melodieën uitsteken. Het nummer is ontstaan uit terloopse schrijfsels en werd opgenomen met 2021 Mercury Award genomineerde producer BERWYN. Back In The Day beschrijft de prachtige puinhoop van jonge liefde en de persoonlijke ervaringen uit het verleden om zichzelf te veranderen om bij een geliefde te passen.

Chrissi werd aangemoedigd door producer BERWYN om dieper in te gaan op haar gevoelens van liefdesverdriet, waardoor Back In The Day een soort van lyrische biografie werd. "Ik wil dat je je overstuur voelt, ik wil dat je voelt wat ik voel!" verklaart ze nader.

Back In The Day markeert de komst van deze getalenteerde artieste en is slechts het begin van wat we nog mogen verwachten.

De bijhorende video werd geregisseerd door Udoma Janssen (Rema, Sons of Kemet, ...) en versterkt de meeslepende tekst van het nummer. Het resultaat is een elegante video, geschoten in zwart-wit, die vol zit met suggestieve beelden. Zo zien we Chrissi in verschillende situaties: tijdens een etentje met vrienden, terwijl ze haar nagels laat doen en tijdens een kaartspel.

"Ik wilde de authentieke aspecten van Chrissi's dagelijks leven vastleggen omdat het nummer zo eerlijk en introspectief aanvoelde, waarbij ik me in eerste instantie liet inspireren door Carrie Mae Weams' keukentafelserie uit 1996.", beschrijft Udoma Janssen. "Na een ontmoeting met Chrissi wisten we dat ze een bijzondere artieste was, een die relateerbaar en toch uniek was. We hebben haar vrienden, familie en neefjes erbij betrokken om haar persoonlijke verhaal verder te kanaliseren. Elk frame is een venster op een hoofdstuk van haar leven tot nu toe."

Over Chrissi

Chrissi werd geboren in Essex en groeide op als kind van Trinidadiaanse ouders. Mede vanwege haar roots werd ze grootgebracht met een brede muzikale oriëntatie: haar ouders waren namelijk geobsedeerd door Caribische muziekstijlen zoals o.a. soca. De invloeden die je terughoort in haar nummers komen uit uiteenlopende genres en worden eigenhandig verweven met een hedendaagse twist. In haar tienerjaren dompelde Chrissi zich volledig onder in house en UK garage en later ontdekte ze de wereld van r&b en neo-soul. Artiesten zoals Jill Scott en Erykah Badu zijn tot op de dag van vandaag haar grootste inspiratiebronnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over