CHO heeft vandaag THNX uitgebracht. Het idee voor de EP is ontstaan naar aanleiding van zijn concert in AFAS Live van afgelopen maand. Al jarenlang is het een droom van hem om daar ooit zijn eigen muziek te mogen spelen. In no time was de show uitverkocht en de dankbaarheid die CHO hiervoor voelde, heeft hem op muzikaal gebied geïnspireerd. THNX is het resultaat van deze nieuwe mijlpaal in zijn carrière en een bedankje aan zijn loyale fanbase die hem bewijst samen te kunnen bouwen aan een legacy.

CHO: "De eerste titel waar ik aan dacht voor deze EP was daarom 'DANKBAAR'. Maar om een lang verhaal kort te maken: 'THNX' klinkt meer als mezelf. Kort, krachtig en de inhoud is te vinden in de muziek."

Luister 'THNX'

De producer van de EP is LJ. CHO merkte al gauw dat deze samenwerking vernieuwd klinkt. CHO: "Wat ik nice vind van LJ, is dat hij een hele oude ziel heeft wat is terug te horen in zijn beats. De samples waar hij voor kiest, maar ook de manier waarop hij dingen flipt in een nieuw jasje. Ik denk dat zijn sound heel goed aansluit op wat ik het liefst maak. De feel is heel old skool en hiphop, maar wel fris en vernieuwend."

Opvallend is ook de samenwerking met Noell3, die op meerdere tracks staat. CHO heeft deze artiest al een tijdje onder zijn vleugels en is tevens de eerste signing op zijn label New Vintage College. Andere featurings op de plaat zijn Adje, Idaly, Cor en KM.

CHO is niet alleen de nieuwste signing van Warner Music Benelux. Onderdeel van de samenwerking is ook het opbouwen van CHO's label New Vintage College. Hij richtte NVC in 2020 op om naast zijn eigen werk ook muziek van anderen uit te kunnen brengen. New Vintage College is een plek waar nieuw talent een plek krijgt en zichzelf samen met CHO kan ontwikkelen.

Sander Stijnen (Head of A&R Warner Music Benelux) over New Vintage College: “Ik ben super trots dat Warner Music en New Vintage College gaan samenwerken. CHO heeft zichzelf geprofileerd als één van de spannendste en toonaangevende hiphop artiesten in de Benelux, wat duidelijk zichtbaar was tijdens zijn show in een uitverkochte AFAS Live in mei. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen nieuwe muziek van CHO, maar ook van nieuwe talentvolle artiesten, te gaan releasen.”

OVER CHO
CHO debuteert op 18-jarige leeftijd met de soloclip voor 'Veel Schijt'. Miljoenen views, twee mixtapes Knock en Knock Knock en twee albums Knock Knock 3 en Chosen verder is CHO een van Nederlands meest succesvolle rappers en een begrip binnen de Nederlandse hiphop cultuur. CHO scoorde al vele hits waaronder 'Chemistry', 'Popalik', 'Misschien Wel Hè?' en 'Ik Mis Je'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over