Aanstekelijke ‘latin alternative music’, of een originele latino stijl, gemixt met reggae, jazz, soul en urban sounds. De band rond de Peruviaanse Brusselaar is “een van de weinige Latin pareltjes die ons land rijk is, en wel eentje dat verblindend hard straalt”. Feel-good muziek met inhoudelijke diepgang!

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Samen met Thibault Quinet is de band Chicos y Mendez ontstaan, waarin beide songwriters elkaar aanvullen. Chicos y Mendez bracht zijn eerste album ‘Esencias’ uit in maart 2019, met de single ‘Reggaetón feminista’ waarin de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho de gast-ster is.

Hun releaseconcerten in de Ancienne Belgique Club en in de Beursschouwburg waren allebei sold out maar deze zomer kan je ze oa nog gaan zien op de Polé Polé (Gentse Feesten 20/07), Sfinks Mixed (25/07) en het Colora Festival in Leuven 17/08 (alle data op de website).

De regie van de clip was in handen van Eléonore Coyette, zij zegt hierover: Ik heb ervoor gekozen om het nummer te vertalen naar beelden die mijn eigen waarden als vrouw weerspiegelen. Niet om die clichématig tegenover ‘mannelijke waarden of rollen’ af te zetten maar eerder om te laten zien dat beide naast mekaar kunnen bestaan binnen één eenieder van ons. Mexico is altijd al een inspiratiebron geweest, dus een knipoog naar Frida Kahlo lag voor de hand.

Concerts :

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over