De legendarische jazzpianist Chick Corea drukt tot op de dag van vandaag een onuitwisbare stempel op de jazz en ver daarbuiten. Met een ongebreidelde creativiteit toetst hij zowat alle muziekstijlen af tijdens zijn decennia lange carrière, steeds genereus musicerend op het scherpst van de snee. De man kan immers alles zodra hij plaatsneemt achter om het even welk toetsenbord: een Fender Rhodes elektrische piano, een Steinway of een Moog synthesizer; hij speelt dan bop, fusion, free jazz of klassiek van toen en nu.

Chick Corea is, samen met zijn generatiegenoot Herbie Hancock, een gigant uit de jazzhistorie. In de jaren ’60 was hij de toetsenist in een formatie van trompettist Miles Davis en groeide naast hem uit tot een van de voormannen van de rock/jazz fusion. Daarnaast heeft Chick een weergaloze solocarrière uitgebouwd, die zich niet enkel tot de jazz beperkt, maar ook zijn sporen verdiend heeft binnen klassieke muziek.

Op International Jazzday 2016 speelde hij in het Witte Huis voor Obama in goed gezelschap van o.a. Marcus Miller en Kendrick Scott. Tijdens zijn 75th Birthday Tour In het Openluchttheater omringt Chick Corea zich met Marcus Gilmore op drums en contrabassist Avishai Cohen. Deze laatste behoort tot de absolute wereldtop van de hedendaagse jazz en is de publiekslieveling op internationale jazzfestivals. Vorig jaar liet hij De Roma en Bozar nog moeiteloos vollopen dankzij zijn geniale sound met westerse en oosterse invloeden.

Een uniek trio dat zich live vol overgave smijt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Chick Corea ft. Avishai Cohen & Marcus Gilmore
Datum: 
Woensdag 7 september 2016
Locatie: 
OLT, Deurne

Reservatie:

Meer over