Op 3 april verschijnt de debuutsingle van de Nederlandse electropopzangeres charly haze, die tegenwoordig in Londen woont. Met dromerige, in reverb druipende vocalen verpakt in een weelderige productie, is ‘Tanlines’ een verfrissend voorproefje van de EP die voor eind 2020 gepland staat.

‘Tanlines’ omschrijft het nostalgische gevoel van een uitdovende zomerliefde vergezeld door galmende synthesizers en pakkende melodieën, die vergelijkingen oproepen met Purity Ring, Shura en Chromatics. “Het is een ode aan de zomer, en een poging om het nazomergevoel nog zo lang mogelijk vast te houden. Hunkerend naar de laatste momenten met je vakantieliefde word je geconfronteerd met het contrast van het dagelijkse leven”. Over de achterliggende betekenis voegt charly haze toe: “Mensen kruisen paden op bepaalde momenten en plekken in hun leven, maar sommige dingen houden nou eenmaal geen stand door verschillende factoren. ‘Tanlines’ gaat over het koesteren van bijzondere ontmoetingen en ervaringen, ondanks hun vergankelijkheid.”

De voormalig-Amsterdamse zangeres bereikte een persoonlijk dieptepunt nadat ze door een auto-ongeluk in 2017 een langdurige whiplash en hersenletsel opliep. Twee jaar lang werkte ze aan haar herstel, alvorens ze naar de VS afreisde voor een gespecialiseerde behandeling. Tijdens de roadtrip die hierna volgde ontstond het concept voor haar EP. Geïnspireerd door de Californische zomer bundelt charly zowel haar herstelproces als reiservaringen tot een rauwe verzameling songs, met pijnlijk herkenbare teksten als resultaat.

charly haze, alias Charlot Henzen, tekende haar eerste platencontract op 15-jarige leeftijd met haar voormalige band I Kissed Charles, waarmee ze al de nodige ervaring opdeed in het Nederlandse popcircuit. Een EP en debuutalbum, voorprogramma’s voor o.a. La Roux, Ellie Goulding en Noisettes scherpten niet alleen haar songwriting skills aan, maar ook haar energieke podiumverschijning.

‘Tanlines’ is de zomerse debuutsingle van een artiest die klaar is om de harten van hopeloze romantici te veroveren. ‘Tanlines’ komt op 3 april uit via Kartel Music UK.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over