Charli XCX is dé doorbraak van het moment. De Britse zangeres scoorde een wereldwijde monster hit met Boom Clap; de titeltrack van de romantische kaskraker The Fault In Our Stars (gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Green). Het nummer werd meer dan 60 miljoen keer gestreamd op Spotify, 100 miljoen keer bekeken op YouTube en maar liefst 2 miljoen keer gekocht op iTunes. Ze scoorde met dit nummer voor de eerste keer een #1 in de Hot 100 als solo-artieste. Met Boom Clap werd Charli XCX de eerste Britse artieste die een #1 behaalde in de US Top 40 sinds Adele’s ‘Someone Like You’.

Begin januari lanceerde Charli XCX een nieuw single nl. Break The Rules. Een stevig nummer met een duidelijke boodschap: “not giving a f--k." De video behaalde bijna 20 miljoen YouTube views.

De nieuwe single luidt de langverwachte albumrelease van SUCKER in (13 februari 2015). Het album bevat 14 aanstekelijke popnummers en werd in december reeds vrijgegeven in de US. Bij Amerikaanse release kreeg het album al onmiddellijk een impressionante vermelding in Rolling Stone als één van de 50 beste albums van 2014. Ter promotie ging de 22-jarige zangeres langs bij de groten in het Amerikaanse TV landschap; Saturday Night Live, Late Show met David Letterman, The Today Show, etc. Patrick Berger (Lana Del Rey, Robyn) werkte mee aan het nieuwe album SUCKER.

  • “…destined to be a major star on both sides of the Atlantic” – Evening Standard
  • “The future face of pop” – The Sunday Times Style
  • “Britain’s biggest new pop star” – The Guardian
  • “She’s the sound of 2015” – Cosmopolitan
  • “Hitmaker of the year” – Billboard

Op 8 februai maakt Charli XCX kans op twee Grammy Awards voor haar samenwerking met Iggy Azalea op Fancy. Met dit nummer is ze genomineerd in de categorieën ‘best pop duo or group’ en ‘best song of the year’. Volgens Billboard alvast dé song van de zomer 2014.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over