De legendarische Charles Aznavour (91!) keert op dinsdag 17 November voor de laatste keer terug naar Vorst Nationaal. Dit in het kader van zijn "farewell tour"!

Charles Aznavour laat optekenen dat het een blije weerzien is met een plek dat hem zoveel mooie herinneringen gegeven heeft.

Charles Aznavour één van de grootste singer songwriters aller tijden

De Franse zanger Charles Aznavour wordt beschouwd als een van de grootste singer/songwriters aller tijden. In 1998 werd hij nog door CNN bestempeld als de “Grootste artiest van de eeuw”.

In een carrière van ruim 70 jaar heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, 1200 liedjes geschreven, in 80 films gespeeld, 294 albums gemaakt en duizenden concerten gegeven in 94 verschillende landen. De chansonnier zingt in 7 talen en zijn nummers zijn door veel artiesten gecoverd waaronder Elton John, Bob Dylan, Sting, Placido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli, Sammy Davis Jr, Ray Charles en Elvis Costello.

Chansonnier met absolute wereldhits

Charles Aznavour had wereldwijd succes met het nummer “She” waarmee hij in vele landen een nummer 1 positie behaalde en welke ook is gebruikt in de film Notting Hill. Andere grote hits van de Franse chansonnier zijn onder andere "Les Plaisirs Démodés”, "Hier Encore", “La Mamma” en “La Bohème”.

Farewell tour met staande ovatie

Vorig jaar vierde Charles Aznavour zijn 90e verjaardag. Hiermee is hij de ‘longest standing’ A-list ster ter wereld die momenteel nog steeds langs concertzalen over de hele wereld toert. Zijn huidige concertenreeks draagt de naam "Farewell Tour" waarmee de zanger aangeeft dat het zijn laatste tour is. Verleden jaar speelde Aznavour nog in de Lotto Arena en kreeg hij een staande ovatie van maar liefst 12 minuten! Dit nadat hij eerder de O2 in Berlijn, de Royal Albert Hall in London, de HMH in Amsterdam,… liet vol lopen.

Het concert zal om 20:30 uur stipt beginnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Charles Aznavour
Datum: 
Woensdag 17 november 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over