Na de Play-offs is het tijd voor de officiële groepsfase in de UEFA Champions League. Standard haalde het jammer genoeg niet, maar Anderlecht verdedigt de Belgische eer wél in deze Europese topcompetitie. 2BE zendt de wedstrijd Galatasaray - RSC Anderlecht op dinsdag 16 september 2014, de eerste speeldag van de groepsfase, live en integraal uit vanaf 20.25.

Galatasaray staat op de 34ste plaats in de FIFA ranking, Anderlecht op de 43ste plaats. Tussen beide teams gaapt dus geen onoverkomelijk diepe kloof. In het verleden speelden ze twee maal tegen elkaar. In 1976 veegde Anderlecht zijn Turkse concurrent twee keer met 5-1 van de mat. Gelukkig voor Anderlecht verloor Galatasaray sterspeler Didier Drogba onlangs aan Chelsea, maar de ploeg van Cesare Prandelli kan wel een beroep doen op andere spelers van internationale klasse zoals Wesley Sneijder en Goran Pandev.

Tom Coninx, sportcommentator bij 2BE:Anderlecht heeft vorig seizoen het gebrek aan ervaring cash betaald. We hadden het gevoel dat het vorig jaar beter kon. Tegen Olympiacos en Benfica had Anderlecht kunnen winnen of op zijn minst gelijkspelen. Als de ploeg die ervaring meepakt, dan ziet het er goed uit. En Anderlecht heeft dit jaar met Steven Defour een echte topper in huis gehaald.”

In ieder geval staat Anderlecht een hete Turkse Arena te wachten: het gloednieuwe Ali Sami Yen stadion, waar 52.000 enthousiaste Galatasaray-fans de ploegen zullen opwachten.

Gloednieuwe Analist: Patrick Vervoort

2BE start het seizoen vanuit de Champions League-studio, waar Tom Coninx analist Aad De Mos én voor het eerst ook nieuwkomer en kersverse analist Patrick Vervoort ontvangt. Patrick speelde 87 wedstrijden onder Aad De Mos bij RSC Anderlecht en was jarenlang boegbeeld van de ploeg. Vervoort was ook een belangrijke speler bij Beerschot, Bordeaux en Standard en speelde in zijn voetbalcarrière 32 keer mee met de Rode Duivels.

Jan Dewijngaert en Tom Soetaers zorgen voor live commentaar bij de wedstrijd in Istanbul. Hilde Van Malderen zorgt als enig vrouw uit Vlaanderen in de Champions League voor lijninterviews voor en na de wedstrijd.

Galatasaray – Rsc Anderlecht eerste speeldag in groepsafe van de uefa champions league dinsdag 16 september 2014 om 20.25, live bij 2BE en op 2be.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: