Deze week worden de terugwedstrijden van de kwartfinales van de UEFA Champions League afgewerkt. Op dinsdag 18 april probeert Bayern München alsnog een ticket voor de halve finale in de wacht te slepen op het veld van Real Madrid. Op woensdag 19 april staat Barcelona voor een haast onmogelijke opdracht tegen Juventus na een 3-0 nederlaag in Turijn. Wie plaatst zich voor de halve finales? De wedstrijden zijn live te volgen bij Q2, op Q2.be en via de Q-app vanaf 20.15.

MADRID MET ANDERHALF BEEN IN HALVE FINALE NA BELANGRIJKE UITZEGE TEGEN BAYERN

Afgelopen woensdag stonden twee titelkandidaten Real Madrid en Bayern München tegenover elkaar. De Madrilenen wonnen de wedstrijd met 1-2 na twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. De Portugese topspits zit ondertussen aan maar liefst 100 Europese doelpunten. Bayern München kwam in de eerste helft wel op voorsprong dankzij een kopbal van Arturo Vidal, maar de Duitsers konden hun voorsprong niet vasthouden. Bayern moet morgen, dinsdag 18 april, alles uit de kast halen in het Bernabeu-stadion om de titelverdediger uit te schakelen en zelf door te stoten naar de volgende ronde.

Voetbalcommentatoren Dirk Deferme en Gilles De Bilde zorgen in Bernabeu voor het wedstrijdcommentaar. Marc Degryse en Stijn Haeldermans zitten aan de analistentafel bij Tom Coninx. Er is ook een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd tussen Leicester City en Atlético Madrid. Het Atlético van Rode Duivel Yannick Carrasco won in de heenronde nipt met 1-0. Carrasco is de enige Belg die nog meedoet in de Champions League.

KAN BARCELONA OPNIEUW STUNTEN NA 3-0 NEDERLAAG TEGEN JUVENTUS?

Barcelona had het in de heenronde moeilijk tegen een sterk Juventus. Het verloor met 3-0. Voor de rust zette Paulo Dybala de Bianconeri met twee doelpunten op voorsprong. Na de pauze legde Giorgio Chiellini de eindstand vast. Ook in de achtste finales gingen de Catalanen met zware 4-0 cijfers onderuit tegen Paris Saint-Germain, maar konden ze doorstoten na een spectaculaire zege in de terugronde. Maakt Barça op woensdag 19 april opnieuw een comeback? "Ik wil nu nog niet over een comeback spreken. Maar als we ons niveau terugvinden, kunnen we tegen elke ploeg 4 doelpunten maken", klinkt het bij Barcelona-coach Luis Enrique.

Jan Dewijngaert en Marc Degryse volgen de wedstrijd op de voet en zorgen voor het wedstrijdcommentaar. Aad de Mos en Gilles De Bilde zijn te gast in de studio bij Tom Coninx. Er is ook een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd tussen AS Monaco en Borussia Dortmund. Die wedstrijd eindigde op 2-3 in het voordeel van AS Monaco.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over