Afgelopen weekend volgden 818.000 kijkers de finale van de UEFA Champions League bij 2BE. Met een piek van bijna 1 miljoen kijkers (979.000) en een marktaandeel van 40,3% (VVA 18-44) maakte de spannende wedstrijd van zaterdag 24 mei 2014 meteen ook de beste dag ooit voor 2BE sinds 28 februari 2008, de dag waarop de vernieuwde zender voor het eerst op antenne was.

2BE zond de Europese finale tussen de twee beste ploegen van Europa uit: Real Madrid versus Atlético Madrid. Deze Madrileense wedstrijd was het best bekeken programma van zaterdag 24 mei 2014 en bezorgde 2BE een gemiddeld marktaandeel van 30,7% voor de hele dag (VVA 18-44).

Real weet als eerste ploeg ooit ‘La Décima’ te veroveren en dat twaalf jaar na haar vorige Champions League-winst. Rode Duivels Thibaut Courtois deed er samen met zijn ploegmaats van Atlético alles aan om de match naar zich toe te trekken, maar de ploeg was al volledig uitgeteld toen de verlengingen begonnen. De finale eindigde met de overdadige score: 4-1.

Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE: “Live sportuitzendingen scoren altijd heel goed, maar nog geen enkele sportuitzending deed het beter dan deze finale. Voor de voorganger KANAALTWEE was het hoogste cijfer dat voor de EK kwalificatiematch van de Rode Duivels tegen Bulgarije op 7 juni 2003, toen goed voor een marktaandeel van 30,9%. Het is meteen ook een beloning voor onze sportploeg die een jaar lang hard heeft gewerkt aan Stadion en de Champions League.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over