Cedric Burnside is de ware erfgenaam van de tijdloze Hill Country Blues zoals die al ruim 70 jaar gespeeld wordt en komt dat op 27 april in TRIX (Antwerpen) en op 28 april in De Centrale(Gent) bewijzen. De ticketverkoop start vrijdag 4 februari om 10u via greenhousetalent.com.

De eerste keer dat Cedric Burnside in the picture kwam, was als drummer bij zijn grootvader, RL Burnside. Een jaar of 17 was hij toen en RL Burnside had net op late leeftijd via het label Fat Possum en zijn samenwerking met Jon Spencer Blues Explosion een onverwachte doorbraak weten te forceren. Later speelde Cedric ook drum bij andere Fat Possum helden als Junior Kimbrough en T Model Ford.

De legende wil dat Cedric zijn eerste gitaar kreeg van Luther Dickinson van North Mississippi Allstars. De voorbije jaren werkte hij vooral aan zijn eigen carrière en bracht hij in verschillende bezettingen platen uit als 'Descendants of Hill Country’ en 'Benton County Relic’. Beide werken leverden een nominatie op voor de felbegeerde Grammy Awards.

In 2021 bracht Burnside het album 'I Be Trying’ uit. Hij koos in de nummers voor verhalen van verbinding, pijn en verlossing waarin zijn zinderende gitaar riffs en vocale melodieën één worden. Het album levert opnieuw twee nominaties op voor de Grammy Awards dit jaar. Nummers zoals 'Step In’ en 'The World Can Be So Cold’ markeren het nieuwe hoofdstuk in zijn muzikale carrière.

"I Be Trying as a whole is destined to be a classic. The entire album is a showcase of modern Mississippi Hill Country Blues. This album is the one that solidifies Cedric Burnside’s legacy as one of the finest blues artists in the country.” americanhighways.org

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cedric Burnside
Datum: 
Woensdag 27 april 2022
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over