“Crosses” dat is de titel van het nieuwe album van Zornik dat sinds 13 april in de winkelrekken ligt. Met het ijzersterke nieuwe album grijpen Koen Buysse en zijn groep terug naar hun roots: stevige, vettige gitaarrock. Op deze manier laten ze het succesvolle akoestische avontuurtje van "Alien Sweetheart" achter zich en kiezen ze weer volop voor het stevige werk.

Vele mensen vergelijken de muziek van Zornik met deze van Muse en helemaal ongelijk hebben ze niet. Zo zou de nieuwe single "Black hope shut down" en "Fear in America" zo uit een album van Muse kunnen komen. Maar niet alleen Muse kunnen we herkennen in het nieuwe album. Met “Sad she said” doet Zornik ons ook terugdromen naar de beginjaren van niemand minder dan U2.

Dat Koen Buysse met het album tekstueel beter wordt is geen nieuw gegeven. Op “Crosses” stelt Koen Buysse zich open voor de wereldproblemen met o.a. “Fear in America”. Maar ook muzikaal bevat het nieuwe album enkele schitterende passages. Zo mogen we de tempowisselingen in “All of this revisited” meer als geslaagd noemen en zijn de gevarieerde drumpartijen in “Sad she said” zeer indrukwekkend.

Vrijdagavond stelt Zornik hun nieuw album voor aan het grote publiek en dat in de Antwerpse Lotto Arena. Wees maar zeker dat het dak er gaat afvliegen.

Tracklist "Crosses":
01. Lost And Found
02. Black Hope Shot Down
03. The Backseat
04. Sad She Said
05. All Of This Revisited
06. Fed Up
07. Fear In America
08. Straight To The Bone
09. There She Goes
10. Go/No
11. Get Whatever You Want
12. I Will Never Be This Way

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: