Het mag gezegd zijn, in ons kleine belgenlandje hebben we verdomd goeie bands/artiesten, zoals Deus, Mintzkov, Absynthe Minded, Gabriel Rios, Hooverphonic, Milow,..... Het groten deel van de rockbands hebben Humo's Rock Rally als springplank. Een springplank die kan tellen. Zo ook.....The Van Jets! Ze wonnen in 2004 vrij onverwacht van Absynthe Minded, Milow en Madensuyu.

Een jaar later, in 2005 brachten ze een EP uit 'Belvédère Records presents The Van Jets', maar nu zijn ze er met hun eerste fullalbum: Electric Soldiers. Een stevige rockplaat met ruwe gitaargeluiden en een stevige baslijn, maar toch voorzien van de nodige variatie! Eind 2006 brachten ze hun eerste single en tevens titeltrack Electric Soldiers uit. Tegenwoordig zijn ze niet meer uit de hitlijsten weg te denken met hun succesvolle song Our Love = Strong en als je goed luistert hoor je zelfs wat Beatles-invloeden!

The Van Jets is een groepje onder leiding van de twee gebroeders Verschaeve (Johannes zang/gitaar, Mich drum) afkomstig uit Oostende. Met Electric Soldiers bewijzen ze dat ze terechte winnaars zijn van Humo's Rock Rally, en dit is nog maar het begin.... Ze speelden deze zomer reeds op Rock Werchter. Heb je ze gemist dan kan je ze zeker nog aan het werk zien op o.a. Rock Zottegem (7 juli), Dour festival (15 juli) en Boomtown Gent (Gentse feesten 22 juli)!

Tracklist:
01. I Don't Know Why
02. You!
03. Johnny Winter
04. Our Love = Strong
05. What's Going On?
06. Electric Soldiers
07. My Love = Dead
08. How Many Until Death
09. Their Glances
10. Hight Heels
11. Run 'n Hide
12. Who's the Candymaker?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: