De eerste US productie van het Vlaamse productiehuis Caviar "The diary of a Teenage girl“ wint de “Grand Prix for Best Feature Film' van de de Generation 14plus - competitie op de Berlinale. Dat werd vanavond door de Internationale Jury meegedeeld tijdens de officiële ceremonie in Berlijn.

“The diary of a Teenage girl”, geregisseerd door Marielle Heller kent ondertussen al een fantastische carriere. Nadat de film de hemel in geprezen werd tijdens het Amerikaanse Sundance Film Festival, waar de film ook al in de prijzen viel, volgde een nagenoeg wereldwijde distributie deal met Sony, met uitzondering van de Benelux waar de distributie verzorgd zal worden door Lumière.

Nadien was de selectie in de officiële competitie van The Generation 14plus aan de beurt en ook Europa was terecht enthousiast over de film. De Grote Prijs van de Jury is de kers op de taart van het prille succes van dit coming –of-age verhaal. In België staat de release onder vooerbehoud gepland voor de zomer 2015.

Bel Powley, die eveneens tot het selecte clubje van jong opkomend talent bij de shooting stars in Berlijn behoorde, vertolkte de hoofdrol samen met Kristen Wiig (The Secret Life of Walter Mitty, Bridesmaids) en Alexander Skarsgard (Melancholia, True Blood).

“The Diary of a Teenage Girl” vertelt het innemende verhaal van een vroegrijp en artistiek tienermeisje, dat een relatie begint met haar moeders vriend, in de jaren 70 in San Francisco en is gebaseerd op de populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner.

De afwerking van de film vond volledig plaats in de studios van Caviar te Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: