KANAAL TWEE

Wie vorige maandag ‘Topmodel’ gemist heeft, kan morgen - vrijdag 5 oktober 2007 – om 20u35 alsnog op KANAALTWEE ontdekken welke Vlaamse schoonheden kans maken om door te breken als internationaal topmodel. Maandagavond 8 oktober 2007 om 21u30 gaat de zoektocht naar het nieuwe Vlaamse topmodel verder. In de tweede aflevering komen de 24 resterende kandidaat-modellen te weten of ze het potentieel hebben om door te breken in de wereld van de ‘high fashion’.

De 24 potentiële topmodellen worden al vroeg verwacht aan de Gentse Culture Club, waar veel ontwerpers modeshows organiseren. Deze locatie staat vandaag centraal voor de eerste professionele catwalk-opdracht. De meeste meisjes hebben amper of totaal geen ervaring met het lopen op de catwalk. Ingrid Seynhaeve toont hen hoe het moet, stuurt bij waar nodig en geeft de meisjes heel wat tips. En dat blijkt nodig ook, want niet iedereen loopt even elegant op stiletto’s...

Voor de modeshow in de Culture Club wordt van de meisjes wordt niet alleen verwacht dat ze een perfecte catwalk-run brengen maar ook dat ze hun eigen look bepalen. De kandidaat-modellen moeten uit vele rekken kleding de perfecte outfit samenstellen. Als de kleding is gekozen, staat er een heus leger topkappers en make-up artists op de meiden te wachten. Deze specialisten geven géén advies, maar voeren enkel de wensen van de meisjes uit. In totaal hebben de dames maar één uur de tijd om er als echte mannequins uit te zien en dat is voor veel meisjes een moeilijke opgave.

Na een uur vol stress en twijfel zijn de meisjes klaar voor hun allereerste run op de catwalk onder het toeziend oog van de jury. Maar de spanning stijgt nog méér wanneer ze merken dat hun familie en vrienden in de zaal zitten en alles nauwgezet kunnen volgen vanop de eerste rij. Wanneer ze dan ook nog eens de catwalk op moeten in sportieve lingerie, krijgen sommigen het bijzonder moeilijk...

De juryleden - make-up artiest Vasko Todorof, mode-experte Ghislaine Nuytten en styliste Lieve Gerrits - geven vervolgens hun ongezouten mening over de looks en de kledingkeuze van de modellen. De soms harde beoordeling zorgt voor heel wat commotie in de backstage en schudt de meisjes wakker. Maar de potentiële topmodellen vrezen niet enkel de jury. Het laatste woord is namelijk ook aan modellenbaas Marc Dochez van Dominique Models. Volgende week - in de derde aflevering - zullen immers slechts 10 meisjes hun intrek mogen nemen in een luxeloft van waaruit ze hun fashion-avontuur verder zullen zetten.

Topmodel-party in Carré op 20 oktober
Op zaterdag 20 oktober 2007 zijn de 10 Topmodel-finalisten de eregasten in de Willebroekse discotheek Carré. Die avond staat alles er in het teken van de 10 ravissante meiden. Bovendien zullen ook de dames van Crush 5 aanwezig zijn. Hun nieuwste single ‘Femmelicious’ is namelijk de titelsong van het programma ‘Topmodel’ op KANAALTWEE.

Topmodel herhaling aflevering 1: Vrijdag 5 oktober om 20:35
Topmodel : Maandag 8 oktober om 21:35

Tekst: KANAAL TWEE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: