Plaza Francia is het verhaal van twee werelden die elkaar aftasten, elkaar kruisen en elkaar bedwingen. De ontmoeting van twee iconen uit de Franse scene, Gotan Project en Catherine Ringer. Enerzijds de Argentijn Eduardo Makaroff en de Zwitser Christoph H. Müller, twee steunpilaren van Gotan Project die op zoek gaan naar avontuur buiten de betreden paden. Anderzijds Catherine Ringer, één van de grootste stemmen uit de Franse muziekwereld, gezegend met de rustgevende energie en op zoek naar de uitdaging na Rita Mitsouko.

De twee werelden ontmoeten elkaar wanneer Makaroff en Müller muziek beginnen schrijven en componeren voor zangeressen, vastberaden om een brug te bouwen tussen tango en pop. Op hun lijstje met solostemmen staat ook die van Catherine Ringer. Ze bieden haar de kans om een volledig album in het Argentijns-Spaans te zingen, en de drie artiesten worden vervoegd door de bekende Argentijns-Parijse tango-arrangeur Gustavo Beytelmann. Het project wordt ‘Plaza Francia’ gedoopt.

De teksten zijn van de hand van Sergio en Eduardo Makaroff. Ze staan bol van tango, break-ups, ballingschap en liefde. Plaza Francia is tango die neigt naar een popsong, niet zozeer qua vertolking maar vooral met een ritme dat doet denken aan de vroegere avonturen van Catherine Ringer en met veel sferische effecten in de orkestraties. Dit alles in de luxeomgeving met piano, bandoneon en strijkers die Beytelmann hen kan aanbieden. Een soort Frans-Artgentijnse vorm van pingpong, tango-maar-net-niet, een beetje Piazzolla-meets-Santana.

Catherine Ringer, Eduardo Makaroff en Christoph H. Müller nodigen u uit om Plaza Francia live te ontdekken in het kader van de Nuits Botanique, tijdens een concert in het Koninklijk Circus op 26 mei. Een prachtige avond waarop u in geen geval mag ontbreken. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Plaza Francia
Datum: 
Maandag 26 mei, 20u
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over