Cathérine Moerkerke kon het voorbije weekend doen waar duizenden Vlamingen alleen maar van kunnen dromen. Backstage rondkijken bij de concertreeks Clouseau Danst en een weekend lang Koen en Kris Wauters volgen, voor een exclusief en intiem portret.

Koen Wauters: “Ik denk dat het terecht is om fier te zijn dat we de hype hebben overleefd. Alles wordt opgepompt en gehypet, dat je er niet tegen op kunt. Je hebt zoveel voorbeelden waar je dan later niks meer van hoort en wij hebben toch een manier gevonden om dat te overleven en om onszelf voor de zoveelste keer nog eens heruit te vinden.”

Maar de reportage begint al bij de voorbereidingen voor Clouseau Danst. Cathérine gaat met Koen fitnessen, want om drie uur op het podium te kunnen staan heeft hij dat nodig. Ze ziet de broers voor het eerst repeteren samen met hun dansers, en dat loopt drie dagen voor de première nog niet van een leien dakje. Maar de broers blijven met veel humor oefenen. Kris vindt een scène uit waarbij hij Koen wegduwt op het podium en zegt dat hij ook eens in de spotlights wil staan. Ze spelen dat ze ruzie hebben en lachen zichzelf een breuk.

Maar op de dag van de première kan Koen niet meer lachen. Hij heeft heel erg last gekregen van zijn rug en krijgt de kleren die hij samen met zijn vrouw Valerie De Booser heeft gekozen nauwelijks aan. Cathérine ziet hoe Koen doorzet. Er komt zelfs een masseur langs. Ook de ouders van Kris en Koen arriveren. Valerie komt toe met de kinderen van Koen. En dan kan de show beginnen.

Bekijk hier ook een leuke video op de Facebook van CATHéRINE.

De volledige afleveringen van CATHéRINE zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: