Radiocorryfeeën Micha Marah en Michel Follet geven tips aan Carry Goossens, Marilou Mermans, Luc Verhoeven, Erik Goris, Linda De Ridder, Hans Peter Janssen en Lucie Collet.

Carry Goossens, Marilou Mermans, Erik Goris, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Lucie Collet en Hans Peter Janssens trokken naar het enige, echte Radio Minerva om er de kneepjes van het vak te leren. De legendarische, Antwerpse retro-zender is immers opnieuw het onderwerp van een nieuwe zomerkomedie in het Fakkeltheater. Naast een bezoekje aan de radiostudio kwamen radiocorryfeeën Micha Marah en Michel Follet de nodige tips geven. Producent Het Achterland kondigde in maart zijn plannen aan voor een vervolg op de succesvolle zomerkomedie Viva Minerva. Deze zomer maakt MINERVA VEUR ALTIJD het mooie weer in het Fakkelteater. Regisseur Jeroen Maes schreef Minerva Veur Altijd opnieuw op basis van het reilen en zeilen bij de legendarische Antwerpse stadsradio Radio Minerva.
Viva Minerva wordt deze zomer dé retrokomedie van 't stad, en is vanaf 30 juni te zien in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.

Minerva Veur Altijd is opnieuw een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender Radio Minerva op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer. Acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Erik Goris en Hans Peter Janssens kijken er al naar uit om deze zomer hun radiostudio op te slaan in het Fakkeltheater.

MINERVA VEUR ALTIJD – swingende retro-komedie van de hand van Jeroen Maes

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we u terug onder in de wereld van Radio Minerva, dé seniorenradio van ‘t Stad.De vaste presentatoren zijn uiteraard terug van de partij. Richard Tielemans presenteert nog steeds ‘For Ever Green’ en de babbelzieke poetsvrouw Ivette heeft intussen grote baas Mon kunnen overtuigen voor haar eigen kookprogramma: ‘Ivette in de kitchenette’! Maar of dat nu zo een goed idee is… Eddy De Keyser van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ krijgt vrij onverwacht nieuws van zijn verre neef uit Zeebrugge, een visser die zijn netten aan de haak gehangen heeft en wel eens op de presentatorstoel wil gaan zitten. Dat lijkt echter niet zijn sterkste kant maar gelukkig heeft hij wel andere talenten. Daarbovenop vertoont de radiostudio ernstige mankementen en als de gecontacteerde vaklui niet komen opdagen, wordt er beroep gedaan op een Poolse vakman. Wanneer die verschijnt vallen de monden open, van een verrassing gesproken! Al deze heerlijke verwikkelingen worden doorspekt met evergreens, oldies en crooners: de hoofdingrediënten van Radio Minerva.

‘Minerva veur altijd’ is een vervolg op het succesvolle ‘Viva Minerva’ dat een aantal zomers geleden volle zalen trok in het Antwerpse Fakkeltheater.

MINERVA VEUR ALTIJD is een productie van vzw Het Achterland

Van: vzw Het Achterland
Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Carry Goossens – Marilou Mermans – Linda De Ridder - Luc Verhoeven – Erik Goris - Hans Peter Janssens en Lucie Collet.

Deze voorstelling speelt van 30 juni tot en met 14 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

TICKETS
Tickets zijn te reserveren via www.fakkeltheater.be .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: