Vanaf vandaag is het officieel: alle namen van de hoofdcast en het ensemble van Sweeney Todd zijn bekend. Steve De Schepper als Bode Bamford, Glenn Desmedt als Adolfo Pirelli en Bart Aerts als Tobias Aerts vervoegen Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Deborah De Ridder, Wim Van den Driessche, Steven Roox en Charlotte Campion in de hoofdcast. Regisseur Roel Lauwens mag ook nog eens rekenen op toptalent in zijn ensemblecast met klinkende namen uit de musicalwereld zoals Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels en Jervin Weckx.

De bloedbarbier komt naar de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf vrijdag 10 mei. Het publiek krijgt een tot de verbeelding sprekend repertoirestuk van Sondheim voorgeschoteld met een Vlaamse topcast en een live band o.l.v. Pol Vanfleteren. De ticketverkoop verloopt naar wens. Producent "vzw Pateeke" mocht onlangs nog een extra voorstelling openzetten op zaterdag 11 mei in de namiddag want er waren al 75% van de beschikbare tickets verkocht. Een heerlijk vooruitzicht voor cast en ensemble. De repetities zijn ondertussen gestart en de pers is hartelijk welkom op woensdag 24 april voor een voorproefje met de musical en een kennismaking met de cast!

SWEENEY TODD - DE BLOEDBARBIER VAN FLEET STREET

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.

Producent Glenn Desmedt beaamt: "Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus..."

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak...

vzw PATEEKE - EEN VOORLIEFDE VOOR PUUR REPERTOIRETHEATER

Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. "Groot", dat slaat op de kwaliteit - of beter - eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De "klassiekers" die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sweeney Todd
Datum: 
Van 10 mei tot en met 19 mei 2019
Locatie: 
Fakkeltheater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over