Wie beter dan een doorwinterde groep acteurs en actrices uit de spektakel-musical 40-45 van Studio 100 een zitje voorzien voor de Tweede Wereldoorlog-prent 'MIDWAY' ? Qua inleving kunnen zij inmiddels als geen ander weergeven hoe het er in die tijd aan toe ging, dus vonden we het opportuun om hen eens een ander aspect van WOII te laten zien.

We lieten hen daarom in een virtueel vliegtuig de grote plas oversteken richting Pearl Harbor en Midway, om de Tweede Wereldoorlog aan een ander front te beleven. Een greep uit hun reacties vind je in het filmpje bovenaan.

  1. REGIE : Roland Emmerich
  2. CAST : Woody Harrelson, Ed Skrein, Mandy Moore, Aaron Eckhart, Patrick Wilson, Luke Evans, Dennis Quaid en Nick Jonas.

SYNOPSIS: MIDWAY brengt het epische en waargebeurde verhaal van de onderbemande Amerikaanse vloot die dankzij zijn moedige piloten en slimme bevelhebbers, tegen alle verwachtingen in, hun sterkere tegenstander versloeg. Terwijl de democratie en de vrijheid op het spel stonden, konden deze Amerikaanse strijdmakkers de Japanse keizerlijke marine een halt toeroepen tijdens de slag bij Midway. Deze immense lucht- en zeeslag betekende in 1942 het keerpunt in de strijd om de Stille Oceaan en zorgde ervoor dat de geallieerden een enorme stap dichter stonden bij een overwinning in WOII.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: