Het succesvolle Belgische regisseursduo Adil & Bilall heeft zojuist hun nieuwste film, REBEL, in Kinepolis Brussel in première laten gaan in aanwezigheid van de voltallige cast. Met maar liefst 14 castleden werden rode loper en fotowand druk bezet, tot groot jolijt van de aanwezige pers. De Film komt op 5 oktober naar de Belgische bioscoopzalen.

Met REBEL presenteren ze meteen ook hun meest persoonlijke film tot nu toe waarin Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adil's jongere broertje Amir El Arbi de hoofdrollen vertolken. De première in Brussel kon rekenen op een mooie opkomst van zowel pers als celebrities om deze nieuwe Belgische film groots te lanceren.

Synopsis: Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

REBEL is een Caviar productie, in coproductie met Beluga Tree, Calach Films & Le Collectif 64, en komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Screen Flanders, Région de Bruxelles-Capitale via screen.brussels, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, La coopération belge au développement, Sabam for Culture, Luxembourg Film Fund, Royal Film Commission - Jordan (RFC), Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Eurimages, VRT, RTBF (Télévision belge), VOO & Be tv, Telenet, Streamz, Just Entertainment, Bac Films, Canal+, Cine+, Tax Shelter van de de Belgische Federale Overheid door Caviar Film Financing en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 5 oktober 2022 naar de Belgische bioscoopzalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over