De uitbraak van het Coronavirus heeft ook verregaande gevolgen voor de werking van het orkest CASCO Phil. Zowel de reeks ‘CASCO Phil speelt Beethoven IX’ (2/5/2020 in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen, 3/5/2020 in de Antwerpse Handelsbeurs, 8/5/2020 in De Doelen Rotterdam), als de concerten met de Vijfde Symfonie van Beethoven (10/5/2020 in het Kursaal Oostende & 15/5/2020 in de Singel) worden geannuleerd.

Op dit ogenblik is het hele CASCO Phil-team intens bezig met het zoeken naar nieuwe concertdata. De organisatie meldt haar publiek dat reeds gekochte tickets voor het concert op 2 mei in Mechelen geldig blijven. Indien gewenst kunnen deze wel op vraag terugbetaald worden. Voor de andere concerten verwijst CASCO Phil naar de huizen of organisatoren in kwestie.

U kent CASCO Phil als een niet betoelaagd, ondernemend orkest. Daarom wil het de nefaste financiële gevolgen van deze crisis die hier nog harder aankomen, het hoofd bieden met een aantal initiatieven die in de loop van de volgende weken zullen worden uitgewerkt. Eerst en vooral wordt echter intern verder gewerkt aan oplossingen die de dagelijkse werking staande kunnen houden.

Maar de organisatie vraagt ook aan publiek en partners om een steentje bij te dragen en roept op om nu ‘Friend’ te worden (dit kan al vanaf 50 euro) of een vrije ‘CORONA’-bijdrage te leveren. U vindt hierover alle informatie op de website cascophil.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over