Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die het overlegcomité vorige week communiceerde, ziet Casco Phil zich genoodzaakt om alle concerten tot en met 16 december 2020 af te gelasten. Concreet gaat het over twee concertreeksen rond Beethoven - met klarinettist Roeland Hendrikx in Mechelen, Brussel en Sint-Truiden en met pianist Liebrecht Vanbeckevoort eveneens in Mechelen en Brussel - en een reeks met de Noorse violiste Mari Samuelsen in Leuven en Hasselt. Het orkest hoopt uiteraard dat de verdere concertkalender van dit seizoen gevrijwaard blijft, waaronder de eerstvolgende reeksen kerst- en nieuwjaarsconcerten.

Het is voor de organisatie in de voorgeschreven context niet langer mogelijk om concerten te organiseren. De sterk gereduceerde zaalcapaciteit en veiligheidsvoorschriften laten dit vandaag helaas niet toe. Niet alleen is het risico op besmetting te hoog, ook draagt het orkest een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit niet in het minst naar de sector in het algemeen maar ook naar de musici in het bijzonder.
Hoewel dit voor Casco Phil een drastische en moeilijke beslissing is, begrijpt en onderschrijft het orkest de genomen maatregelen: alleen door een gezamenlijke inspanning kunnen we de impact van dit virus beperken.

Terugbetaling van de reeds door publiek gekochte tickets wordt telkens door de betrokken partners voorzien.

De muziekvakantie 'CroKant' die Casco Phil in samenwerking met Musica, Impulscentrum voor Muziek organiseert in de Landcommanderij Alden Biesen tijdens het herfstverlof, blijft voorlopig gevrijwaard.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over