Tussen 2004 en 2013 vond het Casa Blanca Festival plaats aan de Abdij van Hemiksem. Het populaire 4-daagse festival trok in zijn topjaren meer dan 85.000 bezoekers, tot 25.000 mensen per dag. In de zomer van 2022 keert Casa Blanca eindelijk terug, op de vertrouwde locatie, maar in een nieuwe vorm. Geen festival van 4 dagen maar een concertreeks van 12 avonden tussen 23 juni en 10 juli.

Nadat eerder aangekondigde edities van 2020 en 2021 niet konden plaatsvinden (u weet wel waarom), kondigen we vandaag met veel plezier de eerste namen voor 2022 aan. Status Quo, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Regi Live, Zornik en Raymond van het Groenewoud zullen te gast zijn in Hemiksem.

Zet je op donderdag 30 juni maar schrap voor een avond vol passie en rock ’n roll. Niemand minder dan de legendarische Britse rockband Status Quo komt naar Casa Blanca als onderdeel van hun ‘Out Out Quoing’ tour. Al bijna 60 jaar draait de band rond zanger Francis Rossi mee, ze verkochten wereldwijd 188 miljoen platen, openden Live Aid met het inmiddels tot anthem verheven ‘Rockin’ All Over The World’ en brengen al hun hits mee naar Hemiksem.

Al wie Bart Peeters al een keer live aan het werk zag weet dat het avonden zijn om nooit meer te vergeten. Naar goede gewoonte neemt Bart zijn Ideale Mannen mee, topmuzikanten en specialisten in vrolijke wereldritmes. Verwacht op donderdag 23 juni een avond vol enthousiasme, positivisme en klassiekers als ‘Lepeltjesgewijs’, ‘Konijneneten’ en ‘Brood voor Morgenvroeg’.

Regi heeft een topjaar achter de rug, Radio 2 Zomerhit op zak, een eigen tv-programma ‘Regi Academy’ en zijn ‘Kom Wat Dichterbij’ shows in het Sportpaleis. Op vrijdag 1 juli brengt hij een gloednieuw live-concept op Casa Blanca. Een productie van topniveau met de beste muzikanten, een reeks A artiesten uit België en Nederland en uiteraard alle Regi en Milk Inc hits.

Zornik vierde dit jaar hun 20-jarig bestaan met uitverkochte shows in de AB in Brussel en Trix Antwerpen. Ze brengen hun 20 hitsingles ook mee naar Casa Blanca op vrijdag 1 juli.

Dat er op goede Nederlandstalige rock geen sleet zit, dat bewijst Raymond van het Groenewoud al meer dan 50 jaar. ‘Meisjes’, ‘Je veux de l’amour’, ‘Liefde voor muziek’ en ‘Gelukkig zijn’, slechts een greep uit het brede oevre van deze virtuoze artiest. Inmiddels de 70 jaar gepasseerd maar nog steeds een jonge schavuit. Raymond is op donderdag 30 juni te zien op Casa Blanca.

Casa Blanca is dus eindelijk terug deze zomer. Met een brede programmatie zal de fantastische locatie tussen het groen opnieuw menig muziekliefhebber kunnen bekoren. Optimaal en veilig kunnen genieten in de beste omstandigheden, met een maximum capaciteit van 5000 bezoekers per avond.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.casablancaconcerts.be. Meer namen volgen snel.

Casa Blanca
23 juni t/m 10 juli 2022
Sint-Bernardusabdij, 2620 Hemiksem

donderdag 23 juni - Bart Peeters & De Ideale Mannen
Zitplaats cat 1 40,70 euro
Zitplaats cat 2 35,20 euro
Staanplaats 29,70 euro

donderdag 30 juni - Status Quo + Raymond van het Groenewoud
Zitplaats cat 1 60,50 euro
Zitplaats cat 2 49,50 euro
Staanplaats 40,70 euro

vrijdag 1 juli - Regi Live + Zornik
Zitplaats cat 1 40,70 euro
Zitplaats cat 2 35,20 euro
Staanplaats 27,50 euro

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.casablancaconcerts.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over