Canon, wereldleider op het vlak van beeldvormingsoplossingen, zal in samenwerking met kunstenaar/fotograaf Wim Tellier twee installatieprojecten met fotografische kunst voorstellen ter gelegenheid van de 10de verjaardag van het internationaal befaamde elektronische muziekfestival, Tomorrowland.

Ter gelegenheid van deze 10de editie van het internationale festival Tomorrowland mobiliseert Canon als creative partner, al zijn technologie om twee fotokunstprojecten te verwezenlijken. Nooit eerder gezien op een festival: Unity Portrait en Floating Reflections. Met deze twee projecten brengt Wim Tellier een eerbetoon aan de festivalgangers uit alle uithoeken van de wereld, die elk jaar met meer naar het festival komen.

Wim Tellier vergaarde internationale bekendheid met projecten als “Protect 7-7”, in 2009 de eerste kunstinstallatie ooit op Antarctica en later dat jaar ook te zien op de Antwerpse Zuiderdokken, en “We Drift”, waarbij hij in juni 2013 1.000 vlottende foto’s op de Schelde legde en ze door de kracht van de natuur getijdewijs een tocht langs de Antwerpse kades liet maken.

"Unity Portrait" staat voor de artistieke interpretatie van Wim Tellier en Canon van de manier waarop een mensenmassa gevat kan worden in één enkel ogenblik in de tijd. Elke dag van het festival zal een UNITY PORTRAIT gemaakt worden. Het portret zal telkens beschikbaar zijn en gedeeld worden via de website van Tomorrowland (www.tomorrowland.com/unitypicture). Technisch gezien gaat het om een enorme uitdaging. Een structuur met 45 onderling met elkaar verbonden digitale Canon spiegelreflexcamera’s zal geïntegreerd worden in het decor van het hoofdpodium. Deze in een boog geplaatste apparaten beslaan de volledige weide met een intacte precisie en een beeldhoek van 220°.

Wim Tellier en Canon organiseren daarnaast ook een organisch groeiende tentoonstelling van drijvende foto’s: Floating Reflections. Tijdens het festival begeeft Wim zich onder de festivalgangers om een reeks kunstfoto’s te maken, die hij dan gebruikt voor een tentoonstelling die tijdens het festival alsmaar groter wordt. Na een paar dagen zullen niet minder dan 150 foto’s van 1m50 op 1m50, afgedrukt op een printer voor groot formaat, de Canon iPF9400S, het meer van Tomorrowland verder aankleden. Deze tentoonstelling belooft de bezoekers gegarandeerde emoties wanneer ze hun mooiste momenten herbeleven aan de hand van de weerspiegeling van die vastgelegde momenten.

Canon is bijzonder trots te mogen rekenen op het artistieke oog van Wim Tellier voor de verwezenlijking van deze grootse projecten. Dankzij de technologie die hem ter beschikking wordt gesteld, kan hij de unieke emoties vastleggen en uitbeelden, emoties die worden opgeroepen door deze schitterende droomwereld, die elk jaar opnieuw gecreëerd wordt, nu al tien jaar lang.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: