Op vrijdag 3 juli lanceert Camilla Blue ‘Talk about it’ , de vierde single van haar aanstaande nieuwe album ‘Yellow’. Een vrolijk uptempo nummer dat helemaal past bij dit moment. Zomer 2020 is begonnen en het verplicht thuiszitten is voorbij. Of zoals Camilla Blue het uitdrukt: ‘Ik ben helemaal klaar met corona en alles wat niet leuk is. Nu is het tijd om te shinen.”

Camilla Blue is de artiestennaam en het alter ego van Joyce Deijnen. Ze componeert, schrijft teksten, zingt, speelt piano en gitaar, en combineert andere artistieke kwaliteiten zoals schilderen en ‘performen’ met haar muziek.

Over haar nieuwe single zegt ze: “In mijn hoofd is er altijd chaos. Ik moet mezelf continu bezig houden om niet in oude patronen te vervallen. De drie maanden noodgedwongen thuiszitten heb ik benut om mijn tweede album Yellow op te nemen. In de opbouw hiernaar toe breng ik eerst vrijwel alle nummers op single met videoclip uit. Ik heb het helemaal gehad met corona en heb gekozen voor het vrolijke ‘Talk about it’ als zomer song… wel met een licht bittere ondertoon.”

De eerste 18 seconden van de ‘Talk about it’ clip includeren een high Western score, met heus wat Corona tegengewicht: Camilla’s uitstralende frivole positiviteit, zonovergoten goudgele duinen, de openheid van de zee in de verte. In haar vocale vijver wil je onmiddellijk vertoeven met een warme unieke stem, die je doet genieten, welk nummer ze ook maar zingt. De lyric ‘I have to have ambiton, a mission’ verwijst mogelijks naar nog véél meer op het navolgend album.

‘Talk about it’ is de opvolger van het zwoele Loose Sand, dat in april verscheen en goed scoorde op YouTube en Spotify. Van haar aanstaande tweede album Yellow bracht Camilla Blue eerder al de singles ‘When I get home’ (ode aan haar pleegouders) en ‘Iced Up’ uit. Het wordt een zeer gevarieerd album. Elke song schetst haar eigen wereld, met een eigen unieke klank en betekenis. Yellow en haar voorganger zijn de eerste twee van een reeks van vier albums met kleurenthema’s die samen één ‘Gesamtkunstwerk’ vormen.

Camilla Blue is één van de geselecteerde toptalenten van Music Hub Brabant. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, die vanwege de corona crisis is uitgesteld. In januari hervat ze de band tour met liveoptredens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Camilla Blue
Meer over