In het voorjaar van 2020 toeren de drie finalisten van Cameretten 2019 door Nederland met hun voorstelling. Aan die tour worden nu vier poppodia toegevoegd. De finalisten van Cameretten 2019 zullen te zien zijn in De Oosterpoort in Groningen, Patronaat in Haarlem, Victorie in Alkmaar en Gebr. De Nobel in Leiden.

In 1966 organiseerde een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Dit groeide uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. 53 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en finale is het tijd voor de finalistentournee.

Op 30 november 2019 vindt de finale plaats in het oude Luxor Theater waarin drie finalisten strijden voor de titel "Winnaar van Cameretten 2019”. Deze drie finalisten zijn uit zes steengoede acts gekozen door een vijfkoppige jury. Na de finale presenteren de finalisten zich aan het publiek tijdens de finalistentour. De zes opvolgende maanden zijn ze in allerlei theaters - en nu ook in poppodia - te zien door Nederland.

De poppodia trekken de jongere cabaretliefhebbers aan die een avond willen lachen. De deelnemers van Cameretten zijn veelal in dezelfde leeftijdscategorie waardoor besproken thema’s perfect aansluiten op het publiek van de poppodia.

De finalisten van Cameretten zijn te zien in de volgende poppodia:

  • 12 maart 2020 in Victorie, Alkmaar
  • 2 april 2020 in Patronaat, Haarlem
  • 19 april 2020 in De Oosterpoort, Groningen
  • 23 april 2020 in Gebr. De Nobel, Leiden

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: