Calva Louise hebben een nieuwe Sci-Fi videoclip gedeeld voor hun nummer “Under The Skin”, daarnaast hebben ze ook getekend bij Mascot Records - thuisbasis van P.O.D., VOLA, Defects, Conquer Divide, Dragged Under, en 10 Years. Bekijk de video voor “Under The Skin” HIER.

Bekijk Video Voor 'UNDER THE SKIN' Hier

De band stormt 2024 binnen met shows op Download Festival, 2000Trees, en Primordial General Mayhem. In mei gaan ze samen met Vukovi op een 10-daagse tour door de VS en spelen ze op het So What!? Festival, Welcome to Rockville en Sonic Temple. Ze staan ook op het Vainstream Rockfest (Duitsland) en Dynamo MetalFest (Nederland).

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde band is een internationaal gezelschap met leden afkomstig uit de hele wereld. Calva Louise heeft de afgelopen jaren de Britse underground veroverd, gedreven door de creatieve visie van de in Venezuela geboren Jess Allanic (zang/gitaar/keyboard) samen met de in Frankrijk geboren Alizon Taho (bas/achtergrondzang) en de Nieuw-Zeelander Ben Parker (drums/achtergrondzang).

Alyx Holcombe van BBC Radio 1 noemde hen één van de "Artists you need to know in 2024". Ze hebben airplay genoten op BBC Radio 1, 6 Music en Radio X. Metal Hammer noemde hen een band die bewijst dat metalcore terug is, en prees hun "obnoxious guitar licks with hellish screams."

Under The Skin is geschreven door Allanic en Gareth McGrillen van Pendulum en is een betoverende mix van razende metalriffs, wervelende elektronica en Allanic's buitengewone vermogen om te fladderen tussen etherische vocalen en demonische kreten.

Under The Skin volgt een complexe Sci-Fi verhaallijn en is de introductie van een conceptueel verhaal over de personages en hun tegenhangers genaamd de Doubles. Over het nummer zegt Allanic:, "The lyrics deal with the obstacles that arise between them as one is looking for freedom and the other is looking to perpetuate their consciousness, but the expectations are not the same for both sides."

De video is een lust voor het oog en werd geregisseerd en bewerkt met VFX door Jess Allanic. Deze eerste single release wordt vergezeld door de meest ambitieuze muziekvideoproductie van Calva Louise, inclusief een korte Sci-Fi film die een verhaal vertelt over parallelle dimensies waarin de personages hun bewustzijn buiten de echte wereld willen voortzetten.

Het hypnotiserende album 'Over The Threshold' uit 2023 was een doorbraakmoment. Ze hadden een sterke reputatie opgebouwd op het live circuit, met uitverkochte shows in heel het Verenigd Koninkrijk. Dit volgde op een headline-optreden op het BBC Introducing Stage op het Reading and Leeds festival, samen met tours met onder meer Cassyette, Highly Suspect, Psychedelic Porn Crumpets, Death Valley Girls en optredens op Riot Fest (VS) en SXSW (VS).

De muziekvideo's maken deel uit van een groter sciencefictionproject dat het verhaal achter de nummers vertelt. Het concept van ‘”Doubles” betekent het bestaan van twee kanten binnen de menselijke ervaring: de avatars, of ook wel "Travellers", die vechten als THIRD CLASS CITIZEN om de bron van hun wilskracht te bereiken: de "Doubles".

In dit verhaal zijn er vreemde entiteiten, "de hybriden", (half organisch en half machines), die levensenergie stelen van zowel Travellers als Doubles. Hun FEAST IS OVER wanneer de gestolen energie wordt teruggehaald en bevestigd aan wapenachtige gereedschappen die ze gebruiken, de hedron-bazooka's. De hybriden hebben een deel van de Doubles gecorrumpeerd (OPORTUNISTA). Het doel van de Travellers is om hun Doubles te bereiken met hulp van de Commanders (SQUARE ONE). De Commanders proberen al tientallen jaren beide kanten met elkaar te verinigen (OVER THE THRESHOLD).

Rock Sound noemde Third Class Citizen "A masterstroke in atmospheric songwriting and more than enough reason for you to keep your eyes firmly on the band this year." Schrijvend voor Kerrang!, zei Henry Cox van Boston Manor, I don't know how you'd even begin to describe them – they blend elements of punk and rock and electronica and indie and all sorts of stuff. It's a super-unique sound. Definitely give Calva Louise a go."

Over het tekenen bij Mascot Records zegt de band, "We are honored to be part of the Mascot family, and with their help, we hope to keep developing a high level of immeasurable value for the distribution and promotion of our music around the world through a unique sound for our next album and for our live shows."

Tour Data EU/UK:

  • 4/6/24 - Bedford, UK - Collision Day Fest (FESTIVAL)
  • 4/13/24 - Portsmouth (Takedown Festival w/ Cassyette) at Portsmouth Guildhall
  • 4/27/24 - Wolverhampton, UK - Primordial General Mayhem (FESTIVAL)
  • 6/2/24 - Fort Worth, TX - So What!? (FESTIVAL)
  • 6/14/24 - Donington Park, Leicestershire, England - Download (FESTIVAL)
  • 6/29/24 - Münster, Germany - Vainstream Rockfest (FESTIVAL)
  • 7/13/24 - Cheltenham, United Kingdom - 2000 Trees [Silent Disco Set] (FESTIVAL)
  • 8/18/24 - Eindhoven Netherlands - Dynamo MetalFest (FESTIVAL)
  • 8/30/24 - Torquay, UK - Burn It Down (FESTIVAL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over