Op vrijdag 11 september opent de 9de editie van het Filmfestival van Oostende feestelijk met “Café Derby”, het debuut van Lenny Van Wesemael waarin Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet de hoofdrollen vertolken. Deze verrassende eerste langspeelfilm in een productie van Menuet, brengt het verhaal van een vrolijk gestoorde familie die halsoverkop een café huurt omdat de paus binnenkort op bezoek komt en er dus iets te verdienen valt... in principe.

De film wordt vanaf 16 september in de bioscopen verdeeld door KFD.

Het filmfestival van Oostende volgt al een lange tijd de carrière van cineaste Lenny Van Wesemael. Zo was Lenny in 2013 één van de jonge talenten en bracht festivaldirecteur Peter Craeymeersch, Lenny in contact met Monic. “De keuze was voor de hand liggend.” aldus Craeymeersch. “Het festival is uitermate gecharmeerd door Lenny’s film, het is een warm en ontroerend verhaal. Gelet op de eerdere steun en sympathie voor Lenny Van Wesemaels’ werk, is het een logische keuze en de perfecte opener voor ons festival”.

Synopsis : 1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega’s geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen..."

De openingsfilm “Café Derby” zet eens te meer de intentie van Filmfestival Oostende in de verf om talent van eigen bodem te steunen. Op zaterdag 19 september 2015 eindigt het filmfestival naar jaarlijkse traditie met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen. In 2014 zakten 32.500 filmliefhebbers af naar Oostende en waren ondere andere Pierce Brosnan en Adrian Brody dé speciale gasten van het festival.

Ontdek hier de trailer van de film : http://youtu.be/vLsUwnfJoPI. De film kwam tot stand met de steun van het VAF Filmfonds, Screen Flanders, de Belgische Tax Shelter, Medialaan, Kinepolis Film Distribution, Lumière Publishing nv en Proximus.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: