Vorige week donderdag verscheen Sugardaddy en een week later weet de 19-jarige Roxy Dekker er de eerste plaats van de Nederlandse hitlijst mee in te nemen. Het is de 37e keer in de ruim 59 jarige Top 40-geschiedenis dat een nummer op de eerste plaats weet binnen te komen. Twaalf keer eerder was dat een (deels) Nederlandstalige hit.

"Vorig jaar vroeg ik me af wat ik zou gaan doen met m'n leven. Nog geen jaar later binnenkomen op nummer 1 in de Top 40. Toch bizar!" - Roxy Dekker

"We zien bijna nooit zo'n duidelijk signaal dat er een nieuwe superster is geboren in Nederland. Het is echt knap hoe Roxy met haar muziek in no time verder groeit dan het digitale domein en de harten van heel het land verovert." - Domien Verschuuren (Qmusic DJ en Top 40 presentator)

BEKIJK HIER HAAR REACTIE

Vorige week schoof Roxy aan bij talkshow Beau, waar hij haar introduceerde als hitmachine. Met haar vorige singles ‘Satisfyer’ en ‘Anne-Fleur Vakantie' wist ze ook al het grote publiek te bereiken. Zo stond ‘Satisfyer’ 15 weken lang in de Top 40 en heeft ‘Anne Fleur Vakantie’ inmiddels de gouden status bereikt. Beide tracks staan momenteel nog steeds in de charts (op #4 en #59)

Roxy’s succes gaat niet onopgemerkt. Zo ging ze de afgelopen tijd al naar huis met Edison voor ‘Beste Nieuwkomer’ en werd ze als ‘3FM Talent’ uitgeroepen bij 3FM Awards.

In ‘Sugardaddy’ draait Roxy de rollen om; “Vanaaf ben jij de baddie en ik je sugar daddy”. Voor de track werkte Roxy onder andere samen met Julian Vahle. Binnenkort zal ook de videoclip te zien zijn. Hiervoor riep zij afgelopen week haar fans op om langs te komen in café De Kleine Cooldown.

De komende periode is Roxy op meer dan 50 verschillende festivals te zien en zal zij singles blijven releasen.

LUISTER 'SUGARDADDY'

Over Roxy Dekker:
De 19-jarige Roxy Dekker is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze zingt sinds haar zesde en deed onder andere al mee aan het Junior Songfestival met de meidengroep 6TIMES. Teksten schrijven vanuit haar Gen-Z perspectief is haar op het lijf geschreven en is dan ook de rode draad in haar aankomende liedjes. Roxy is bekend van TikTok en maakt goed gebruik van het platform om haar muziek te promoten. Op 1 maart begon zij met het teasen van 'Sugardaddy', inmiddels zijn er al meer dan 14.000 creaties op de sound.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: