Selah Sue en Blackwave vervoegen The Roots

Gent Jazz Festival gaat voor zijn 17de editie groots van start met niemand minder dan voorman van wijlen Talking Heads: David Byrne. Op 29 juni sluit hij de eerste festivaldag af met een twaalfkoppige band. Samen stellen ze er zijn nieuwste album "American Utopia" voor, de eerste soloplaat van Byrne in 14 jaar. WWWater, ’s lands spannendste muzikale project en de funketeers van JtotheC palmen diezelfde dag de Garden Stage in. Selah Sue, onze Belgische vrouw behept met een dijk van een stem en plenty panache komt op 8 juli, de festivaldag met o.a. The Roots, het podium innemen en combineert gekende nummers met gloednieuw werk. Blackwave. schiet in sneltempo naar de hoogste regionen van de vaderlandse hiphop en bombardeert zich op 8 juli tot de publiekslieveling.

Gent Jazz Festival 2018 loopt van 29 juni t.e.m. 8 juli op de Bijlokesite in Gent. Dagtickets, alsook meerdagenpassen, zijn te koop via www.gentjazz.com of bij een Fnac winkel in je buurt.

29 juni: David Byrne brengt zijn “American Utopia”

David Byrne kent iedereen als de leadzanger en gitarist van de Amerikaanse new wave band Talking Heads. Deze multi-instrumentalist, die maar liefst een Oscar, Grammy én Golden Globe op de schouw heeft staan, brengt op Gent Jazz Festival zijn eerste soloplaat in 14 jaar, “American Utopia”. De tournee die hiermee gepaard gaat, omschrijft Byrne zelf als de meest ambitieuze show ooit sinds ‘Stop Making Sense’. Op de Garden Stage bewonderen we Soulwax protegee Charlotte Adigery aka WWWater. Een natuurtalent met een hypnotiserende stem op spiky electronics. Deze Belgische Solange laat niemand onberoerd. De funketeers van JtotheC (spreek uit Jay to the Cee) is Jonas Casier en brengt die dag de Garden Stage op gang met drie sets vol Power Funk. Vette grooves en frisse melodieën met een hoge meezingfactor zetten de juiste toon voor deze eerste dag op Gent Jazz Festival.

Selah Sue & Blackwave. maken er samen met The Roots een zwoele laatste dag van

Op zondag 8 juli, de laatste dag van Gent Jazz Festival 2018, bevestigden de hiphoplegendes van The Roots reeds hun komst. Deze festivaldag wordt er alleen nog zwoeler op dankzij onze eigenste Selah Sue en Blackwave. Na jarenlang intensief touren kwam Selah Sue in 2017 even tot rust en werd ze bovendien moeder. De boost die ze nodig had om er nu weer steviger dan ooit te staan. Ze brengt een combinatie van intiemere versies van gekende nummers en gloednieuw werk. Terug naar de basis, in alle puurheid. Met oorwurm ‘BIG Dreams’ had het Antwerpse hiphopduo Blackwave. niet veel nodig om het Belgische muzieklandschap op z’n kop te zetten. Een miljoen Spotify-streams en een uitverkochte Gentse Vooruitzaal later, is de achtkoppige band klaar om ook Gent Jazz Festival onveilig te maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz Festival
Datum: 
29/06-08/07/2018
Locatie: 
Bijlokesite, Gent

Reservatie:

Meer over