In de derde aflevering van het nieuwe magazine Pop-Up Rechtbank gaat Dina Tersago samen met de 4 advocaten en erevrederechters opnieuw op zoek naar een oplossing voor een aantal conflicten en lastige situaties.

Ook deze week bemiddelen de erevrederechters tussen partijen in drie uiteenlopende cases. Romain en dochter Tania uit Mariakerke (Gent) hebben in hun tuin overlast van de bladeren van de bomen in de straat: ze vinden dat er een verkeerde boomsoort gekozen is door de gemeente. Schepen Rudy Coddens komt naar de Pop-Up Rechtbank studio om samen met erevrederechter Herlinde Van de Wynckel te zoeken naar een mogelijke oplossing.

Je eigen parkeergarage niet meer kunnen uitrijden omdat de straat werd vernieuwd. Het overkwam Myriam en Herman. Alberic De Roeck gaat poolshoogte nemen.

Erevrederechter André De Muylder heeft de handen vol om twee buren met elkaar te verzoenen die al een tijdje niet met elkaar praten. Christopher baat een succesvol Grieks restaurant uit. Buurman Ronald ondervindt daar geurhinder van in zijn tuin. Bovendien zijn de buren het niet eens over hoe de gedeelde buurtweg moet onderhouden worden.

Advocate Geraldine Quireyns geeft advies bij twee vragen die voor heel veel mensen herkenbaar zijn. De eerste betreft alle hondeneigenaars: ik heb een hondje, wat als dat schade veroorzaakt aan derden? Wie is aansprakelijk? Daarnaast helpt ze Ludwig die een fiets verkocht via een tweedehandssite. De fiets is afgeleverd maar Ludwig wacht nog op zijn geld. De zaak is duidelijk, er is een overeenkomst. Is het de moeite waard om een procedure op te starten?

Advocate Claudia Van De Velde krijgt van haar kant te maken met twee erfeniskwesties. Georgette krijgt ineens te horen van de notaris dat ze op zou draaien voor de schulden van de echtgenote van haar overleden zoon. Ze heeft al zoveel verdriet, dit kan ze er niet bij nemen. Wat kan ze daar aan doen?

Chris en Johan kampen met een probleem van een andere orde. Vijftig jaar geleden sloot hun grootvader een pachtovereenkomst met een landbouwer voor een paar stukken grond. Ondertussen hebben de kleinkinderen de grond geërfd en loopt de pacht nog steeds. De verschillende mede-eigenaars willen de pacht beëindigen, maar dat blijkt een pak moeilijker dan gedacht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over