Bullet For My Valentine brengt vandaag het self-titled, zevende studioalbum Bullet For My Valentine uit. De metalband uit Wales maakt een gewaagde sprong door steviger en feller werk uit te brengen. Het nieuwe album staat bol van de scheurende solo's en monsterlijke riffs die fans - zowel nieuwe als oude - zullen bekoren.

Frontman Matt Tuck: "This is the beginning of Bullet 2.0. It signifies where we are right now. The music is fresh, it's aggressive, it's more visceral and passionate than it's ever been."

De band begon met het schrijven van het album in september 2019, vlak voor de pandemie. In juni 2020 pakten ze de draad weer op, samen met hun vaste producer Carl Bown. Ze sloten zichzelf vervolgens op in de Treehouse Studio in Chesterfield, waar ze de rest van het album afmaakten.

Sinds hun oprichting in 1998 is Bullet For My Valentine uitgegroeid tot een van de grootste metalbands. Inmiddels staat de teller op meer dan 1 miljard streams in de VS alleen, meer dan 3 miljoen verkochte albums wereldwijd en drie gouden albums. Daarnaast definieerden ze de Britse metalcore met hun tijdloze debuutalbum The Poison.

Luister hier naar Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine - Bullet For My Valentine

01. Parasite

02. Knives

03. My Reverie

04. No Happy Ever After

05. Can't Escape the Waves

06. Bastards

07. Rainbow Veins

08. Shatter

09. Paralysed

10. Death by a Thousand Cuts

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: