Vandaag vond op het militair domein van Leopoldsburg Buitenbeenpop 2006 plaats. Ze zijn in Leopoldsburg al toe aan de 7de editie, o.a. Sylver, de Romeo’s, Real Time Band, Wouter, Perrongeluk en Bart Kaëll stonden er op het podium. Oorspronkelijk stond Laura Lynn geprogrammeerd op Buitenbeenpop maar wegens haar stemproblemen kon ze er spijtig genoeg niet bijzijn en werd ze op het laatste nippertje vervangen door Bart Kaëll. Buitenbeenpop is speciaal ingericht voor mensen met een handicap, alle faciliteiten op het festivalterrein zijn speciaal aangepast voor hen.

Het weer van de voorbije dagen had alleen wel het terrein herschapen in een grote modderpoel en ook in de vandaag kregen we geregeld regenbuien te verwelkomen boven het festivalterrein. Gelukkig zorgde het leger ervoor dat er op de wandelpaden houten planken verschenen zodat iedereen toch niet met zijn voeten in de modder moest rondlopen.

Sylver kreeg de eer om Buitenbeenpop te openen in de tent en dat deden ze dan ook met succes. Iedereen was ineens wakker. Ook hun nieuwe single “One night stand” viel duidelijk in het smaak bij het publiek. Ze trakteerden het publiek na afloop alvast ook nog op een handtekeningensessie en die viel duidelijk in de smaak.

Nadat Sylver het publiek ruimschoots had opgewarmd mocht Real Time Band de grote tent op zijn kop zetten. De Real Time Band, bestaande uit 5 bandleden, bracht klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

Bart Kaël had de eer om Laura Lynn vandaag te vervangen. Enkele weken geleden kreeg hij tijdens radio 2 zomerhit nog de trofee voor ambiancemaker en hij kwam dit vandaag dan ook nog maar eens bewijzen. Hij zorgde namelijk voor een schitterende sfeer in de grote tent op de festivalweide. Maar ondanks hij “het is mooi weer vandaag” zong kregen we toch de volgende regenbij te verwerken boven Leopoldsburg.

Perrongeluk mocht het podium in de grote tent met enige vertraging op en zou het publiek trakteren waarvoor het gekomen was. Een hoop meezingers van formaat waar iedereen luidkeels op meebrulde. Intussen verdreven ze buiten ook de regenwolken. Net op tijd want Wouter en de Romeo’s stonden op het buitenpodium geprogrammeerd.

Spijtig genoeg was het sprookje maar van korte duur want Wouter stond nog maar pas op het podium of de paraplu’s gingen al open en kregen we de volgende regenbij over ons. Wouter liet het niet aan zijn hart komen en entertainde het publiek rustig verder. De ruim 3000 mensen zongen zonder enig probleem dan ook “Freefall”, “Walking in memphis” en al zijn andere hits mee.

De Romeo’s moesten noodgedwongen hun live optreden op het buitenpodium laten voor wat het was en verhuisden dan maar gewoon naar de tent. Maar het publiek treurde niet want Davy, Chris en Gunter gaven wel het beste van zichzelf, alleen kon het orkest niet mee het podium.

Buitenbeenpop 2006 kende na afloop alleen maar gelukkige gezichten ondanks het mindere weer. Iedereen had duidelijk genoten van alle optredens. Verschillende gelukkigen hadden het zelfs voor elkaar gekregen om een mooi souvenir mee naar huis te nemen in de vorm van een volledig gehandtekend boekje.

Intussen staan ook de eerste sfeerbeelden online en kan je ze moeiteloos bekijken in het fotoalbum. Morgen mag je nog veel meer foto's van Buitenbeenpop verwachten.

Sfeerbeelden

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: