nog 6 nieuwe namen op de affiche van het Brussels Summer Festival

Na de eerdere aankondigingen van oa Lomepal, Balthazar, Morcheeba etc, kondigt BSF op 4 maart weer nieuwe namen aan, waarbij er steeds gestreefd wordt naar een mooie balans tussen gevestigde waarden / grote namen en nieuw talent / boeiende ontdekkingen. Vandaag mag het festival zeven nieuwe namen aan zijn programma toevoegen:

Arno (BE) // La Roux (UK) // SX (BE) // Salut C’est Cool (FR) ) // Swing (BE) // Claire Laffut (BE) // Scylla (BE)

Arno is zonder enige twijfel een van de meest bewonderde en gerespecteerde namen in de Belgische en internationale muziekscene. Vanaf zijn prille begin in het jaar 1986 heeft deze artiest de successen aan elkaar gerijgd. 2020 is overigens een bijzonder jaar voor Arno. Hij ontving onlangs een Lifetime Achievement Award tijdens de MIA’s voor zijn volledige carrière, hij was genomineerd voor een Décibels Music Award en verkocht drie avonden de Ancienne Belgique uit. Als kers op de taart bracht hij ook nog zijn 21e album, Santeboutique, uit. Arno’s stem is herkenbaar uit de duizend. Zijn teksten in het Frans, Engels en het Nederlands hebben van deze 70-jarige artiest een echt icoon van ons land gemaakt. Met zijn muziek slaagt Arno erin om generaties en gemeenschappen te overbruggen. Trends en hypes? Doet hij niet aan mee. Hij doorstaat ze allemaal met vlag en wimpel. Zaterdag 22 augustus mogen we dit icoon, samen met Morcheeba, verwelkomen op de Ethias Stage voor het Paleizenplein.

De wereld leerde La Roux in 2009 kennen met de hits In For The Kill, Quicksand en Bulletproof. Het Britse electropopduo Elly Jackson en Ben Langmaid was aan het einde van de jaren 2000 alomtegenwoordig. Het resultaat: 1 Grammy voor beste electronic/dance-album, miljoenen verkochte platen, een remix door Kanye West, … La Roux is een electrotornado die zowel critici als het grote publiek rond zijn vingers draait met zijn jaren ’80 synths. Op het derde album, Supervision, wilde Elly, die het avontuur solo voortzet, de deur van de studio achter zich dichtslaan. De plaat werd volledig bij haar thuis opgenomen. Het resultaat is een plaat die pure eenvoud uitstraalt en die La Roux altijd al had willen maken, zonder haar roots te verloochenen. Op donderdag 20 augustus laat La Roux u het resultaat horen op de Ethias Stage van het Paleizenplein. Balthazar en SX zijn de andere namen op dit podium dat tijdelijk wordt omgebouwd tot een dansvloer.

Met hun hit Black Video werd SX van vandaag op morgen een van dé revelaties van de Belgische muziekscene. De groep rijgde de optredens in Europa aan elkaar en mocht onder meer het podium delen met Vampire Weekend, Poliça en Ariel Pink. Naast muziek heeft de groep een universum gecreëerd waarin grafische kunst, film en beeldende kunst hand in hand gaan. Hun laatste album kreeg de titel Eros als symbool voor de universele liefde en verleiding. En verleiden zullen ze tijdens hun optreden op de Ethias Stage aan het Paleizenplein op donderdag 20 augustus. La Roux en Balthazar zijn de andere namen voor dit podium.

Velen beschouwen Salut c’est Cool als een leuk zootje ongeregeld. De groep werd oorspronkelijk bekend door zijn opzwepende electro-punk concerten maar groeide uit tot één van de symbolen van de ‘post-internet’-kunst waarin alle regels van de hedendaagse kunst en het web in elkaar overvloeien en gebroken worden. Hun muziek en teksten illustreren een vorm van nonchalance waarbij dwaasheid met genialiteit in aanraking komt. Hun vrijheid op het podium werkt aanstekelijk, innemend en vooral verwarrend. De groep heeft het talent om bizarre beats te creëren die het publiek even al zijn zorgen laat vergeten en volledig in het moment laat opgaan. Diegenen die niet het geluk hebben om er tijdens hun concert in april in de C12 bij te zijn (1200 plaatsen voor meer dan 18 000 geïnteresseerden!), kunnen alvast vrijdag 21 augustus in hun agenda noteren. Dan zal dit chaotische kwartet immers te bewonderen zijn op de Orange Stage aan de Kunstberg.

De revival van de Belgische rap is er mede gekomen dankzij Swing, medeoprichter van het collectief L’Or Du Commun (dat met name Romeo Elvis op de kaart bracht). Sinds begin 2018 gaat Swing voortdurend over de tongen in de rap- en zelfs de popwereld. In januari 2020 bracht hij zijn eerste EP, ALT F4, uit. De plaat werd geproduceerd door de allerbeste producenten en tijdens het fijnzinnige S’en Aller is zelfs de stem van Angèle te horen. Swing verzorgde bovendien het voorprogramma tijdens haar concerten in Frankrijk en België voordat hij een week geleden een uitverkochte AB platspeelde. Op 23 augustus staat hij op de Ethias Stage op het Paleizenplein, naast Lomepal en Therapie TAXI, die ook goed bevriend zijn met Romeo Elvis.

Het adjectief dat Claire Laffut het beste zou omschrijven is ‘verrassend’. Deze 25-jarige artieste beheerst haar verfijnde kunst in de breedste zin van het woord. Haar schilderijen, haar creaties, haar tatoeages, … alles weerspiegelt een kleurrijke kunst, vol herinneringen en gelukkige ongelukken. Haar groovy en meeslepende muziek is terug te vinden op haar eerste EP Mojo, een oprechte plaat met invloeden van Sade, King Krule, Lauryn Hill en Frank Ocean. Claire Laffut is al een grote naam in de Franstalige popscene en deelt met u haar zachte, authentieke stijl op donderdag 20 augustus op de Orange Stage aan de Kunstberg waar ze, net als Bon Entendeur, optreedt.

Scylla is één van die rappers die niemand onverschillig laat. Zijn stoere bolster contrasteert met de lichtheid van zijn pen en de finesse van zijn poëzie. Scylla is al een tiental jaar een vaste waarde in de Belgische rapscene. Met zijn diepe stem en intense boodschappen verovert hij Belgische en Franse zalen. De afgelopen jaren was Scylla actiever dan ooit en bracht hij tussen 2018 en 2019 maar liefst vier platen uit! De onmiskenbare kwaliteit van zijn teksten maakt hem tot één van de meest invloedrijke en gewaardeerde Franstalige rappers. Na zijn uitverkochte concert in de AB in april zal hij de eerste avond van BSF 2020 op woensdag 19 augustus op de Kunstberg afsluiten, in de stad die hij zelf BX noemt.

REEDS BEVESTIGDE NAMEN VOOR BSF 2020:

  • 19.08 : Scylla
  • 20.08 : Balthazar / La Roux / Bon Entendeur / Claire Laffut/ SX
  • 21.08 : Salut C’est Cool
  • 22.08 : Arno / Morcheeba
  • 23.08 : Lomepal / Therapie TAXI (Exclusive) / Swing

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Brussels Summer Festival
Datum: 
19 - 23 augustus 2020
Locatie: 
Centrum, Brussel

Reservatie:

Meer over