Ondanks het heersende klimaat is de Europese hoofdstad nog steeds dé hoofdstad van de muziek. Het Brussels Summer Festival, dat dit jaar doorgaat van 5 tot 14 augustus, is er niet weinig trots op te kunnen meedelen dat de voorverkoop loopt als een trein. Hartelijk dank voor jullie vertrouwen!

We hadden altijd al een programma om u tegen te zeggen, maar de affiche van deze "vijftiende verjaardagseditie" pakt uit met maar liefst vijftien nieuwe namen. Peter Doherty, Cocoon, Feu! Chatterton, The Sore Losers, La Muerte, An Pierlé, Heymoonshaker, Compact Disk Dummies, We Are Match, Fishbach, Alaska Gold Rush, Kennedy's Bridge, Ulysse, Markus Mann en My Diligence zullen eveneens van de partij zijn.

Noteer het alvast: op 14 augustus beginnen we uitzonderlijk om 15.30 u. op het Paleizenplein met een hele rits artiesten. Zo onder meer The Sore Losers, Cocoon, Nada Surf, Peter Doherty en nog heel wat verrassingen die we binnenkort zullen onthullen.

Cocoon heeft een hechte relatie met het zwart-geel-rode publiek. Het nieuwe album, "Welcome home", opgenomen tussen Bordeaux, Berlijn en Richmond in de Verenigde Staten, is aangekondigd voor over enkele dagen. Met een onstuitbare pop gimmick en een gospelkoor in de achtergrond voorspelt de single “No Place in Heaven” alvast veel moois ...

Peter Doherty hoeven we aan niemand meer voor te stellen. Het enfant terrible van de Britse pop trommelde zijn maten van The Libertines nog eens op voor een studioalbum en een wereldtournee die alsmaar verder wordt verlengd. Deze zomer treedt hij ook enkele keren solo op. Zijn performance op 14 augustus op het Paleizenplein belooft een hoogtepunt van deze vijftiende editie te worden. Ook gitaarrock heeft zijn plaats op het BSF. En niet zomaar de eerste de beste ... De onstuimige Limburgse formatie The Sore Losers komt terug met "Skydogs", een derde offensief van een hallucinant bataljon rockers en dito hits in stevige leren jekkers. Ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag klom La Muerte een jaar geleden opnieuw op de barricades en verscheurt sindsdien alles wat op zijn pad komt. Na een live dubbel-LP, de verzamelaar "comme au bon vieux temps", brengen de bikers van de Belgische rock “Murder Machine” uit, een EP – ook weer in vinyl, die ruikt naar smeerolie, zweet en alles wat hoogdringend is. Eveneens in de afdeling rock met een ‘harde’ ondertoon verwelkomt het BSF de jonge snaken van My Diligence. Hun eerste gelijknamige album deed het al meteen erg goed.

Het Engelse duo Heymoonshaker en de elegante Markus Mann moet je beslist een keer gezien hebben. Markus omschrijft zichzelf als "50% Trinidad, 50% Verenigde Staten en 100% mezelf ". Hij heeft heel wat rondgezworven voor hij zich vestigde in Parijs en daar een pittige soul begon te distilleren, gekruid met rythm and blues. De Gentse pianiste en hyperactieve jonge moeder An Pierlé maakte de originele soundtrack voor “Le tout nouveau testament” van Jaco Van Dormael; het gewaagde tweeluik leverde haar een Magritte op. Het eerste luik, "Arches", combineert een kerkorgel en klassieke instrumenten met discrete electrobeats. We kijken reikhalzend uit naar haar komst. Sinds de Compact Disk Dummies in 2012 de prestigieuze Humo Rock Rally wonnen, bouwden zij een stevige live reputatie uit. Het jonge electro-trashduo uit Desselgem zal op het BSF zijn eerste album voorstellen: "Silver Souls". Als vertegenwoordigers van de moderne electropop sluit het trio Ulysse, dat samen met Hyphen Hyphen in februari jongstleden La Madeleine mocht inhuldigen, dit salvo van nieuwkomers af. Het gitaar/drumduo Alaska Gold Rush en de onwijs gave Kennedy's Bridge, auteurs van de fonkelnieuwe EP "Contact", alsook Feu! Chatterton, We Are Match en Fishbach vervolledigen deze lijst met nieuwe namen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Brussels Summer Festival
Datum: 
5 - 14 augustus 2016
Locatie: 
Centrum, Brussel

Reservatie:

Meer over