Raves en gevierde sets over de hele wereld, een uitverkochte tour door Europa en meer dan een miljoen luisteraars alleen al op Spotify: Brutalismus 3000 behoort tot de meest besproken acts van het moment. Nadat ze hun Europese tour startten in een hopeloos uitverkochte Ancienne Belgique, brachten ze met de single "Europaträume"opnieuw een banger uit - en maken ze nu over de hele wereld naam met hun nieuwe-generatiesound.

En daar is een goede reden voor: Victoria Vassiliki Daldas en Theo Zeitner combineren vroege gabber en hardstyle met elementen van punk en wave en creëren met deze aanvankelijk zeer verschillende invloeden een geheel eigen soundtrack van de tijdgeest. De Duitse, Engelse en Slowaakse teksten voegen met hun zeer gevarieerde ritmes een bijzondere diversiteit toe aan het optreden van het duo.

Deze donderdag verschijnt de muziekvideo van "Europaträume". De clip is ontstaan in samenwerking met de creative director Mau Morgó, die al heeft samengewerkt met Rosalía, FKA Twigs en James Blake en weet hoe hij de vibe perfect moet vastleggen. Van de iconische Späti in Berlijn tot het metrostation, verloren zielen slaapwandelen door de verlaten ruïnes van een lang vervlogen idee.

Collectief somnambulisme te midden van een stedelijke achtergrond van vaalgrijze luchten en de koude schittering van neonlichten. Maar wanneer de gesloten oogleden zachtjes trillen en de gekneusde lichamen zich nog een laatste keer omklemmen, weet je dat er ergens nog steeds zoete dromen worden gedroomd.

Over Brutalismus 3000

Het duo bundelde de krachten aan het begin van de pandemie in 2020 en bracht in hetzelfde jaar de veelgeprezen EP's Amore Hardcore en Liebe in Zeiten der Kola uit, gevolgd door de eerste virale hit van het duo "Satan Was A Babyboomer" in 2021. Met de "Eros Massaka" EP en de track "Romantica", die bijna 20 miljoen keer werd gestreamd, evenals remixen en collabs met Ellen Allien en Yung Hurn, bewees Brutalismus 3000 voor eens en altijd dat ze allesbehalve een snel online fenomeen waren. In 2023 bracht Brutalismus 3000 hun debuutalbum Ultrakunst uit, met daarop een andere streaminghit, "Die Liebe kommt nicht aus Berlin".

Hun optredens zijn spannend en vernieuwend, met een rauwe energie die hen onderscheidt van anderen: Snelle en ruige kicks, kenmerkende synths en klassieke 909-geluiden. Ze treden op tijdens raves over de hele wereld en laten een onvergetelijke indruk achter met hun uitzonderlijke tracks en buitengewone live sets. Brutalismus 3000 heeft ook een opmerkelijke impact gemaakt met hun optredens op het Berlijnse streamingkanaal Hör en op het Boiler Room Festival. De best mogelijke training voor de komende "Europaträume" tour - en ver daarbuiten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over