De affiche van het achttiende Brussels Summer Festival oogt met negen nieuwe bevestigingen weer een stukje completer.

Het hoofdstedelijke muziekfeest vindt aanstaande zomer plaats van 14 tot 18 augustus. Zet die plaat af ! Met die intussen legendarische zin zorgde kersvers burgemeester van Antwerpen Bart De Wever ervoor dat The Magician in één klap wereldberoemd werd in Vlaanderen. Buiten de landsgrenzen was zijn naam al eerder gevestigd, want deze duivel-doet-al is naast dj, producer én componist een veelgevraagd remixer voor internationale sterren als Sam Sparro, Lykki Li, Clean Bandit, Sebastien Tellier en Chromeo. Hij stond in het verleden al op de podia van prestigieuze festivals als Coachella in de Verenigde Staten, de Portugese versie van Rock In Rio én Pukkelpop. Maar nu komt deze Brusselse levende legende thuis op het BSF. Eén blik op zijn aantal youtube hits – ‘Sunlight’ alleen al klopt af op 35 miljoen- geeft aan dat het daar wel eens héél druk zou kunnen worden.

Nog niet zo bekend, maar wél een naam waar we in de toekomst nog van zullen horen is Le Manou, het project van Manou Maerten. Deze zangeres heeft West-Vlaamse én Nederlandse roots, maar groeide op in het Waalse Durbuy. Eind vorig jaar bracht ze met L’Homme een uitstekende debuut-ep uit, waarop ze Franstalige pop combineert met melancholische electro. Mocht je je ooit hebben afgevraagd hoe een kruising tussen James Blake en Charles Aznavour zou klinken: hier is het antwoord !

Onder de taalgrens is het Franse Kyo een waar fenomeen. De Franse band bracht in December nog een uitverkocht Vorst Nationaal naar het kookpunt, en komt die stunt deze zomer nog een keer over doen in open lucht. Verwacht je aan een mix van hits en materiaal uit het recentste album Dans La Peau. Ook terug van weggeweest : de indie-rockers van Stuck In The Sound die met het zopas verschenen Billy Believe een stevige stap richting absolute top hebben gezet. Het Brussels Summer Festival houdt traditioneel van een veelzijdige affiche, en dat beklemtonen we graag met het alom bewierookte Gringe (Hip Hop) en het duo Rive (gemuteerde Franstalige pop). Met Pomme, Inüit en The Pirouettes hebben we tenslotte drie onderling sterk verschillende acts die van bij onze Zuiderburen geïmporteerd, die één ding gemeen hebben: het potentieel om het zeer ver te schoppen. Ontdek ze bij ons voor de rest van de wereld het doet !

AL BEVESTIGD:

  • 14/08 Christine and The Queens, Eiffel, Sein, Collectif 13
  • 15/08 Booba, Caballero & JeanJass, Grand Blanc, Nana Adjoa, Columbine, Pomme, Stuck In the Sound
  • 16/08 Giorgio Moroder, Hooverphonic, Manic Street Preachers, Whispering Sons, Gringe, Inüit
  • 17/08 Kyo, The Magician,The Avener (dj set), Vladimir Cauchemar, Suarez, Clou
  • 18/08 Rudimental, Mustii, Blanche, Alice et Moi, Le Manou, Rive, The Pirouettes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Brussels Summer Festival
Datum: 
14 - 18 augustus 2019
Locatie: 
Centrum, Brussel

Reservatie:

Meer over